Pražská hovězí pečeně

Kategorie: Maso

Autor:

Pražská hovězí pečeně

Suroviny

Porce: 4 + –
  • hovězí zadní maso 1 kg
  • salám 50 g
  • hrášek 50 g
  • vejce 2 ks
  • cibule 1 ks
  • sádlo 1 lžíce
  • hlasdká mouka++ 1 lžíce
  • važná voda 300 ml
  • sůll 0 ks
  • pepř 0 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Nejlépe podlouhlý díl masa opláchneme a uprostřed prořízneme otvor, který naplníme směsí z vajíček, salámu a hrášku
2. Maso mírně opepříme a osolíme
3. Na pekáči orestujeme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso a to opečeme po obou stranách, pak ho podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a pečeme doměkka, během pečení maso podléváme vodou, obracíme a přeléváme šťávou
4. Asi po 2 hodinách pečení měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a asi 30 minut povaříme
5. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník a dochutíme solí.

Příprava náplně:
Salám nakrájíme na kostičky a opečeme na tuku, přidáme zelený hrášek, vejce a necháme srazit.

Doporučení:
Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory, různě upravená zelenina (mrkev, hrášek, růžičková kapusta ...).

Poznámka:

podle chuti sůl a pepř
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist