Kančí maso s čokoládovou omáčkou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- bobkový list 2 ks
- řapikatý celer 1 ks
- cibule 1 ks
- kandovaná citrónová kůra 1 lžíce
- červené víno 180 ml
- česnek 2 stroužek
- hořká čokoláda 90 g
- mrkev 1 ks
- muškátový oříšek mletý 1.2 lžička
- bílý vinný ocet 60 ml
- panenský olivový olej 60 ml
- rozinky sultánky 2 lžíce
- kančí maso 500 g
- cukr 2 lžíce
- piniové oříšky 2 lžíce
- grappa 60 ml
- petrželka 2 lžíce
- mletá skořice 1.2 lžička
- vlašské ořechy 4 lžíce
- vývar 250 ml
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ve velkém kastrolu zahřejte na mírném ohni olej. Přidejte cibuli, mrkev, celer, česnek a petržel a restujte, dokud zelenina nezměkne, cca 10 minut. Zelenina by neměla zhnědnout. Nakrájejte maso na středně velké kostky a přidejte ho k zelenině. Na středním plameni maso opečte, až ze všech stran zhnědne. Maso osolte a opepřete. Přidejte bobkový list, skořici a muškátový oříšek. Přilijte víno a vařte cca 5 minut, dokud se nevypaří. Přidejte ocet a vařte cca 3 minuty, dokud se nevypaří. Přidejte masový vývar, zakryjte a na mírném ohni nechte pobublávat cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Pokud se začne přichytávat ke dnu, přidejte vývar. V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte za stálého míchání na mírném ohni čokoládu. Přidejte grappu, vlašské ořechy, sultánky, piniové oříšky, kandovanou kůru a cukr. Dobře promíchejte a odstavte z ohně. Rozřeďte čokoládovou směs několika lžícemi omáčky, ve které se vařilo maso, přidejte ji do kastrolu s masem a dobře promíchejte. Duste ještě dalších 5-10 minut. Podávejte horké, naservírované na čerstvě uvařeně polentě (kukuřičné kaši).
Podobné recepty
- » Pikantní kančí maso po myslivecku
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 43x) - » Kančí medailonky
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 67x) - » Kančí žebro na cibuli a slanině
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 45x) - » Kančí ragú
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 12x) - » Kančí žebírko po myslivecku
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 21x) - » Pikantní kančí maso po myslivecku
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 43x) - » Kančí plecko na houbách
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316308) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234626) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy