Florenská vepřová pečeně

Kategorie: Maso

Autor:

Florenská vepřová pečeně

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl s pepřem. Rozmarýn a tymián opereme. Cibule oloupeme a rozplíme. Maso a cibuli položíme na pekáč a podlijeme je asi 150 ml vody. Přidáme snítku rozmarýnu a asi tři stonky tymiánu. V troubě při 200°C pečeme 2 hodiny. Občas maso přelijeme vypečenou šťávou. Během pečení postupně přiléváme podle potřeby horkou vodu. Rajčata omyjeme a necháme vcelku, nebo je rozpůlíme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Petrželku opláchneme a osušíme, listy nakrájíme na proužky. Zbylý tymián a rozmarýn nasekáme, bobkový list rozdrolíme. Citron dobře omyjeme osušíme a nastrouháme. Z půlky citronu vymačkáme šťávu. Česnek, bylinky, fenykl, citronovou kůru a šťávu promícháme. Přidáme olej a směs okořeníme pepřem. Půl hodiny před koncem pečení rozdělíme bylinkovou směs na maso. Nakonec přidáme do pekáče rajčata. Hotové maso vyjmeme a naecháme 5 minut odpočívat. Pak je uvolníme od kosti a nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s vypečenou šťávou a rajčaty. K pečení chutná chléb ciabatta.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist