Florenská vepřová pečeně
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- bobkový list 1 ks
- cibule 2 ks
- citrón 1 ks
- česnek 4 stroužek
- semínka feniklu 1 lžička
- petrželka 1.2 svazek
- rajče 1 ks
- rozmarýn 3 snítka
- stonek tymiánu 7 ks
- vepřové kotlety s kostí 1.5 kg
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Itálie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl s pepřem. Rozmarýn a tymián opereme. Cibule oloupeme a rozplíme. Maso a cibuli položíme na pekáč a podlijeme je asi 150 ml vody. Přidáme snítku rozmarýnu a asi tři stonky tymiánu. V troubě při 200°C pečeme 2 hodiny. Občas maso přelijeme vypečenou šťávou. Během pečení postupně přiléváme podle potřeby horkou vodu. Rajčata omyjeme a necháme vcelku, nebo je rozpůlíme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Petrželku opláchneme a osušíme, listy nakrájíme na proužky. Zbylý tymián a rozmarýn nasekáme, bobkový list rozdrolíme. Citron dobře omyjeme osušíme a nastrouháme. Z půlky citronu vymačkáme šťávu. Česnek, bylinky, fenykl, citronovou kůru a šťávu promícháme. Přidáme olej a směs okořeníme pepřem. Půl hodiny před koncem pečení rozdělíme bylinkovou směs na maso. Nakonec přidáme do pekáče rajčata. Hotové maso vyjmeme a naecháme 5 minut odpočívat. Pak je uvolníme od kosti a nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s vypečenou šťávou a rajčaty. K pečení chutná chléb ciabatta.
Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 187x) - » Vepřová panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 102x) - » Vepřová kýta po selsku
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 72x) - » Vepřová krkovice s hořčičnou omáčkou
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 41x) - » Vepřová kýta na česneku
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x) - » Vepřová panenka ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 36x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy