Burgunská hovězí pečeně
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí plec 800 g
- uzený bůček 100 g
- šalotka 12 ks
- mrkev 500 g
- celer 100 g
- žampióny 250 g
- česnek 2 stroužek
- máslo 60 g
- hladká mouka 1 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- červené víno 3.4 l
- tymián 1 snítka
- petržel 1.4 svazek
- bobkový list 1 ks
- sůl 1 lžička
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Burundi
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
PŘÍPRAVA:
Odřežte kůži ze slaniny a pokrájejte slaninu na malé kostičky; šalotky oloupejte; česnek oloupejte a rozpulte; maso nakrájejte na 70 g vážící kousky a okořeňte solí a pepřem; ve velkém hrnci zahřejte 40 g másla; slaninové kostky, šalotky a česnek krátce osmahněte, přidejte maso a nechte zhnědnout; mrkev oloupejte a pokrájejte na kousky velké jako prst; celer očistěte, umyjte a také pokrájejte na kousky; žampióny umyjte, jemně osušte, rozpulte a uduste na 20g másla.
POSTUP:
Když maso pěkně zhnědne, přidejte kořenovou zeleninu, tymián, petržel a bobkový list a přikryté vařte na malém plameni 30 - 40 minut, občas promíchejte; poté vyjměte maso a zeleninu a dejte je do tepla; vývar poprašte moukou nebo použijte KNORR Hotovou jíšku tmavou , smažte, přidejte rajčatový protlak a krátce opražte; zalijte červeným vínem, míchejte až vznikne hladká omáčka, posolte a opepřete ji; vložte zpátky maso a přikryté vařte 1 1/2 hodiny na malém plameni; dušené žampióny a zeleninu přidejte do hrnce ke konci vaření.
Jako přílohu: Těstoviny
Odřežte kůži ze slaniny a pokrájejte slaninu na malé kostičky; šalotky oloupejte; česnek oloupejte a rozpulte; maso nakrájejte na 70 g vážící kousky a okořeňte solí a pepřem; ve velkém hrnci zahřejte 40 g másla; slaninové kostky, šalotky a česnek krátce osmahněte, přidejte maso a nechte zhnědnout; mrkev oloupejte a pokrájejte na kousky velké jako prst; celer očistěte, umyjte a také pokrájejte na kousky; žampióny umyjte, jemně osušte, rozpulte a uduste na 20g másla.
POSTUP:
Když maso pěkně zhnědne, přidejte kořenovou zeleninu, tymián, petržel a bobkový list a přikryté vařte na malém plameni 30 - 40 minut, občas promíchejte; poté vyjměte maso a zeleninu a dejte je do tepla; vývar poprašte moukou nebo použijte KNORR Hotovou jíšku tmavou , smažte, přidejte rajčatový protlak a krátce opražte; zalijte červeným vínem, míchejte až vznikne hladká omáčka, posolte a opepřete ji; vložte zpátky maso a přikryté vařte 1 1/2 hodiny na malém plameni; dušené žampióny a zeleninu přidejte do hrnce ke konci vaření.
Jako přílohu: Těstoviny
Podobné recepty
- » Burgunská omáčka
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 11x) - » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy