Kachní prsa s badyánem
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- kacní prsa 2 ks
- jarní cibulky 2 ks
- řapikatý celer 2 ks
- česnek 4 stroužek
- zázvor 1 lžíce
- kedlubna 1 ks
- červené zelí 150 g
- badyán 2 ks
- portské víno 2 lžíce
- med 1.5 lžíce
- sojová omáčka 2 lžíce
- voda 6 lžíce
- chilli paprička 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Připravte si v hrnečku základ na omáčku smícháním vína, škrobu, sójové omáčky, vody, medu. Dobře rozmíchejte a dochuťte, protože sójových omáček je více druhů, některé jsou slanější, také portská a dezertní vína jsou různá a někteří mají zase rádi sladší chutě, tak můžete i přidat medu.
2. Ve velké pánvi rozžhavíme olivový olej a když je dostatečně horký, přidáme kachní prsa. Velmi krátce je orestujeme a snažíme se v průběhu smažení oddělit jednotlivé kousky. Když je maso zatažené, ale ještě růžové, přidáme kedlubnu, celer, zelí, zázvor, česnek, 2 hvězdičky badyánu (všechnu zeleninu, co je tvrdší a hned se nerozvaří) a krátce restujeme.
3. Po 1–2 minutách přidáme jarní cibulku, (chilli) a zalijeme připravenou omáčkou. Stále pracujeme při silném plameni. Omáčka začne houstnou, kdyby se vám zdála příliš hustá, můžete doředit vodou. (I zelenina pouští šťávu různě intenzivně, proto Vás připravuji na případné doředění.)
4. Po přidání omáčky celý proces bude trvat zase jen minutku a jakmile máte pocit, že škrob už vykonal své a omáčka je akorát, přidejte špenát, vypněte sporák, krátce promíchejte a servírujte například a ideálně s rýží.
2. Ve velké pánvi rozžhavíme olivový olej a když je dostatečně horký, přidáme kachní prsa. Velmi krátce je orestujeme a snažíme se v průběhu smažení oddělit jednotlivé kousky. Když je maso zatažené, ale ještě růžové, přidáme kedlubnu, celer, zelí, zázvor, česnek, 2 hvězdičky badyánu (všechnu zeleninu, co je tvrdší a hned se nerozvaří) a krátce restujeme.
3. Po 1–2 minutách přidáme jarní cibulku, (chilli) a zalijeme připravenou omáčkou. Stále pracujeme při silném plameni. Omáčka začne houstnou, kdyby se vám zdála příliš hustá, můžete doředit vodou. (I zelenina pouští šťávu různě intenzivně, proto Vás připravuji na případné doředění.)
4. Po přidání omáčky celý proces bude trvat zase jen minutku a jakmile máte pocit, že škrob už vykonal své a omáčka je akorát, přidejte špenát, vypněte sporák, krátce promíchejte a servírujte například a ideálně s rýží.
Podobné recepty
- » Kachní prsa na medu
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 14x) - » Minutková kachní prsa
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Kachní prsa s portskou omáčkou
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Kachní prsa na pomerančích
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Zázvorová kachní prsa na pórku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kachni prsa ze šalotkou a brusinkovou omáčkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Kachní prsa s chřestem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308491) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232267) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131040) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113662)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy