Čínská pečená kachna
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- kachna 1 ks
- pomerančová kůra 5 plátek
- hvězdičky badyánu 3 ks
- skořice 1 svazek
- Na glazuru
- voda 125 ml
- voda 2 lžíce
- sušené sherry 1 lžíce
- med 1 lžíce
- tmavý cukr 2 lžíce
- čínské koření pěti vůní 1.4 lžíce
Doba přípravy: 130 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, z břišní dutiny odstraníme přebytečný tuk, na několika místech propíchneme, pak kachnu na dvacet sekund ponoříme do vroucí vody a na dvě hodiny ji dáme chladit do ledničky
2. Připravíme si glazuru; sójovou omáčku přivedeme na mírném ohni k varu, necháme 1 minutu probublávat, pak přidáme vodu, med, sherry, tmavý cukr, koření, promícháme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí
3. Do břišní dutiny kachny dáme pomerančovou kůru, badyán, skořici a svážeme ji kuchyňským provázkem nebo sepneme pomocí pečicích jehlic
4. Kachnu potřeme glazurou, dáme prsama dolů na poolejovanou mřížku v pekáčku vyloženém alobalem, pečeme při 200 °C hodinu za častého potírání glazurou
5. Pak kachnu obrátíme a pečeme další hodinu doměkka, za častého potírání a podáváme nakrájenou na plátky.
2. Připravíme si glazuru; sójovou omáčku přivedeme na mírném ohni k varu, necháme 1 minutu probublávat, pak přidáme vodu, med, sherry, tmavý cukr, koření, promícháme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí
3. Do břišní dutiny kachny dáme pomerančovou kůru, badyán, skořici a svážeme ji kuchyňským provázkem nebo sepneme pomocí pečicích jehlic
4. Kachnu potřeme glazurou, dáme prsama dolů na poolejovanou mřížku v pekáčku vyloženém alobalem, pečeme při 200 °C hodinu za častého potírání glazurou
5. Pak kachnu obrátíme a pečeme další hodinu doměkka, za častého potírání a podáváme nakrájenou na plátky.
Poznámka:
130 minu přípravy + 2 hodiny chlazeníčínské koření pěti vůní - badyán,fenykl, skořice, hřebíček pepř
Podobné recepty
- » Čínská pečená rýže
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Čínská rybí polévka Ra-sant
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Sladkokyselá čínská polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Debrecínská gulášová polévka s houbami
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Čínská pečená rýže
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Čínská polévka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Čínská směs z kuřecího masa
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy