Domácí šunka

Kategorie: Maso

Autor:

Domácí šunka

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso nakrájíme na menší kostičky a dáme do mísy. Přidáme sůl, cukr, a vodu, a pořádně hněteme rukama, dokud maso nezačne být patlavé. Dáme cca na 48 hodin uležet do lednice, cca každých 12 hodin promícháme.. Po 48 h maso vyndáme, a dáme do sáčku do šunkovaru, pořádně stlačíme, šunkovar uzavřeme, a dáme cca na 1-1,5 hodiny do vody teplé cca 75 stupňů. Pokud nemáme šunkovar, můžeme použít například pytlík na tlačenku, nebo i obyčejný mikrotenový sáček, ale je velmi důležité směs pořádně upěchovat, aby tam nebyl vzduch.

Poznámka:

Takto připravená šunka nebude mít tak krásně růžovou barvu jako ta z obchodu, ta je způsobena přítomností rychlo-soli, tzv. pragandy. Někdo ji používá i při domácí výrobě(dá 20g soli a 5g pragandy), ale my jelikož ji dáváme dětem, a není příliš zdravá, tak se bez tohoto zlepšováku obejdeme,a jíme šedou, ale výtečnou šunku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist