Zvěřina po burgundsku I.

Kategorie: Maso

Autor:

Zvěřina po burgundsku I.

Suroviny

Porce: 4 + –
  • daňčího, jeleního nebo srnčího masa na dušení (například z plece) 1 kg
  • (asi 250 g) malých nakládacích cibulek 10 ks
  • robustního červeného vína 500 ml
  • Portské víno 120 ml
  • Česnek, rozdrcený 1 stroužek
  • Hladká mouka na obalení masa 1 ks
  • Olivový olej 4 lžíce
  • Rajčatové pyré 8 lžíce
  • Hovězí vývar 250 ml
  • Bobkové listy 2 ks
  • Čerstvá bageta k podávání 1 ks

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso očistěte a pokrájejte na kostky. Cibulky vložte do kusu gázy nebo mušelínu a zavažte. Spolu s masem dejte do mísy, zalijte oběma druhy vín, přidejte česnek, promíchejte a nechte přes noc marinovat v chladu. Druhý den slijte a uchovejte nálev, maso a cibulky dejte zvlášť (v tuto chvíli oceníte zabalení). Maso osušte a promíchejte s trochou moukou; přebytek mouky oklepejte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a maso zprudka ze všech stran po částech opečte. Osmažené vyjměte děrovanou naběračkou a nechte na vrstvě kuchyňského papíru odsát přebytečný tuk. Až bude opečené všechno maso, vsypte je zpět do kastrolu, zalijte uchovaným vinným nálevem, vmíchejte rajčatové pyré i vývar a vložte bobkové listy. Přikryjte a na mírném plameni (nebo v troubě předehřáté na 180 stupňů) duste asi hodinu. Pak vmíchejte cibulky a opět duste asi hodinu. Burgundské maso je nejlepší druhý den, když se rozleží. Podávejte je s čerstvou bagetou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist