Zvěřina po burgundsku I.
Kategorie: Maso
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- daňčího, jeleního nebo srnčího masa na dušení (například z plece) 1 kg
- (asi 250 g) malých nakládacích cibulek 10 ks
- robustního červeného vína 500 ml
- Portské víno 120 ml
- Česnek, rozdrcený 1 stroužek
- Hladká mouka na obalení masa 1 ks
- Olivový olej 4 lžíce
- Rajčatové pyré 8 lžíce
- Hovězí vývar 250 ml
- Bobkové listy 2 ks
- Čerstvá bageta k podávání 1 ks
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso očistěte a pokrájejte na kostky. Cibulky vložte do kusu gázy nebo mušelínu a zavažte. Spolu s masem dejte do mísy, zalijte oběma druhy vín, přidejte česnek, promíchejte a nechte přes noc marinovat v chladu. Druhý den slijte a uchovejte nálev, maso a cibulky dejte zvlášť (v tuto chvíli oceníte zabalení). Maso osušte a promíchejte s trochou moukou; přebytek mouky oklepejte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a maso zprudka ze všech stran po částech opečte. Osmažené vyjměte děrovanou naběračkou a nechte na vrstvě kuchyňského papíru odsát přebytečný tuk. Až bude opečené všechno maso, vsypte je zpět do kastrolu, zalijte uchovaným vinným nálevem, vmíchejte rajčatové pyré i vývar a vložte bobkové listy. Přikryjte a na mírném plameni (nebo v troubě předehřáté na 180 stupňů) duste asi hodinu. Pak vmíchejte cibulky a opět duste asi hodinu. Burgundské maso je nejlepší druhý den, když se rozleží. Podávejte je s čerstvou bagetou.
Podobné recepty
- » Slavnostní zvěřina
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 6x) - » Králík jako zvěřina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kachna po burgundsku z papiňáku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Hovězí po Burgundsku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Hovězí na víně po burgundsku
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316295) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234606) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy