Kachna po burgundsku z papiňáku

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Kachna po burgundsku z papiňáku

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kachnu dobře očistíme, omyjeme a naporcujeme. V tlakovém hrnci rozpálíme olej, porce kachny na něm opečeme ze všech stran dozlatova a pak je vyjmeme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme ji dozlatova ve výpeku, zalijeme vínem a povaříme asi 5 minut v otevřeném hrnci. Do hrnce vrátíme opečené maso.

Ke kachně přidáme tymián a bobkový list. Hrnec podle návodu uzamkneme poklicí, na regulátoru tlaku nastavíme stupeň 2 a přivedeme k varu. Když se začne uvolňovat pára, zmírníme příkon tepla a od této chvíle kachnu necháme dusit 40 minut.

Po uplynutí stanovené doby tlakový hrnec odstavíme. Počkáme, až nebude po tlakem, a víko opatrně sejmeme. Sterilované cibulky necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Karotku oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Do hrnce k podušené kachně přidáme nakrájené houby, karotku i sterilované cibulky. Společně vše ještě 5 minut povaříme bez poklice. Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem. Jako příloha se hodí bílý chléb, ciabatta, bageta, ale i pečené brambory.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist