Výtečná pizza podle Akinny
Kategorie: Chuťovky
Autor: sarysek

Suroviny
- omáčka
- česnek 1 stroužek
- cibule 0.5 ks
- rajský protlak 1 plechovka
- podle chuti
- mletý černý pepř 1 ks
- italské bylinky 4 lžička
- sůl 1 ks
- cukr 1 ks
- těsto
- droždí 10 g
- hladká mouka 500 g
- voda 3 dl
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- sůl 2 špetka
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Itálie
Počet porcí: 3
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Smícháme hladkou mouku, čerstvé nebo sušené droždí a sůl, přidáme olej a vodu. Těsto zamícháme vařečkou. Když se těsto spojí, prohněteme ho důkladně rukama, dokud není vláčné a nelepí se. Pokud by se těsto lepilo, přidáme trochu mouky.
Hotové těsto dáme do misky a zakryjeme utěrkou. Těsto dáme zrát do lednice alespoň na 5 - 7 hodin, ale naprosto nejlepšího výsledku dosáhneme, když ho dáme zrát na 24 hodin.
Základ na pizzu můžeme udělat samozřejmě i z čerstvých oloupaných rajčat, ale z protlaku je to také možné a velice dobré. Polovinu cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme.
Na pánev si dáme osmažit nakrájenou cibuli spolu s rozetřeným česnekem. Přidáme rajský protlak a zředíme trochou vody. Ochutíme italskými bylinkami, solí, pepřem a trochu osladíme. Místo italských bylinek je také možné použít již namíchanou koupenou směs koření na špagety - je podobná jako na pizzu. Vhodné bylinky jsou například tymián, oregano a bazalka. Než budeme dávat základ na pizzu, musí vychladnout.
Když nám těsto uzraje v lednici, vyklopíme ho na vál posypaný moukou a opět propracujeme tak, aby se těsto nelepilo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a obě vytvarujeme rukama do požadovaného tvaru - kruhu, nebo jednoduše rozválíme válečkem, placka musí být co nejtenčí.
Placky dáme na plech s pečicím papírem a potřeme základem na pizzu až k okrajům. Na pizzu dáme nejprve hodně parmazánu a v tuto chvíli si na pizzu můžeme dát, co máme rádi, ale nedoporučuji pizzu překombinovat.
Výborné ingredience na pizzu jsou například: slanina, červená cibule, paprika, salám, šunka, cuketa, slabá kolečka rajčete, papričky jalapenos, chilli papričky atd. Také nedoporučuji dávat na pizzu nekvalitní sýr, například eidam, skutečně nejlepší a nenahraditelný sýr je parmazán.
Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 250 °C!
Výtečnou pizzu podle Akinny po upečení doporučuji posypat rukolou a ihned podávat.
Hotové těsto dáme do misky a zakryjeme utěrkou. Těsto dáme zrát do lednice alespoň na 5 - 7 hodin, ale naprosto nejlepšího výsledku dosáhneme, když ho dáme zrát na 24 hodin.
Základ na pizzu můžeme udělat samozřejmě i z čerstvých oloupaných rajčat, ale z protlaku je to také možné a velice dobré. Polovinu cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme.
Na pánev si dáme osmažit nakrájenou cibuli spolu s rozetřeným česnekem. Přidáme rajský protlak a zředíme trochou vody. Ochutíme italskými bylinkami, solí, pepřem a trochu osladíme. Místo italských bylinek je také možné použít již namíchanou koupenou směs koření na špagety - je podobná jako na pizzu. Vhodné bylinky jsou například tymián, oregano a bazalka. Než budeme dávat základ na pizzu, musí vychladnout.
Když nám těsto uzraje v lednici, vyklopíme ho na vál posypaný moukou a opět propracujeme tak, aby se těsto nelepilo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a obě vytvarujeme rukama do požadovaného tvaru - kruhu, nebo jednoduše rozválíme válečkem, placka musí být co nejtenčí.
Placky dáme na plech s pečicím papírem a potřeme základem na pizzu až k okrajům. Na pizzu dáme nejprve hodně parmazánu a v tuto chvíli si na pizzu můžeme dát, co máme rádi, ale nedoporučuji pizzu překombinovat.
Výborné ingredience na pizzu jsou například: slanina, červená cibule, paprika, salám, šunka, cuketa, slabá kolečka rajčete, papričky jalapenos, chilli papričky atd. Také nedoporučuji dávat na pizzu nekvalitní sýr, například eidam, skutečně nejlepší a nenahraditelný sýr je parmazán.
Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 250 °C!
Výtečnou pizzu podle Akinny po upečení doporučuji posypat rukolou a ihned podávat.
Podobné recepty
- » Výtečná česneková pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pizza z listového těsta
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 11x) - » Domácí pizza se šunkou a paprikášem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Americká pizza
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Pizza s mořskými plody
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Domácí pizza bulky s česnekovo - bylinkovým žervé
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bezlepková pizza
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015761) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308106) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232248) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy