Bezlepková pizza

Kategorie: Ostatní

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Bez lepku

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Nejprve si připravíme kvásek; smícháme část teplého mléka, rozdrobené kvasnice a cukr, necháme na teplém místě vzejít, což bude trvat tak 10 minut

2. Kvásek smícháme se zbylým mlékem, olejem a moukou, přidáme špetku soli a vypracujeme těsto, hněteme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na mísu

3. Bochánek těsta poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme tak 20-30 minut kynout

4. Připravíme si potírání na pizzu; pasírovaná rajčata smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, cukrem a solí a bazalkou

5. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím teflonovým papírem a hojně potřeme potíráním na pizzu

6. Potřený korpus obložíme potrhanými kusy šunky, případně dalšími ingrediencemi a posypeme natrhanou mozzarellou

7. Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C asi 10 minut

Poznámka:

další ingredience dle chuti: papriky, rajčata, žampiony...
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist