Čokoládové srdce s malinami III.
Kategorie: Chuťovky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Těsto
- Mléko 150 ml
- Máslo 1 lžíce
- Vanilkový aromat 1 lžíce
- Vejce 3 ks
- krupicový cukr 200 g
- Hladká mouka 175 g
- Vysoce jakostní kakao 3 lžíce
- Jedlá soda 1 lžička
- Náplň
- Smetana ke šlehání 125 ml
- Čerstvé maliny 125 g
- Čokoládová poleva ganache
- Smetana ke šlehání 150 ml
- Tmavá čokoláda s 70% kakaa 150 g
- Zlatý sirup 1 lžíce
- Čerstvé maliny na ozdobu 125 g
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Troubu necháme předehřát na 170 °C. Připravíme si dvě formy (23 cm) ve tvaru srdce, vymastíme je a na dno vložíme pečicí papír.
Mléko a máslo dáme do hrnku a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Hrnek odstavíme z plotny a do horké směsi vmícháme vanilkové aroma.
V misce smícháme mouku s kakaem a jedlou sodou. Do velké mísy dáme vejce a cukr, které elektrickým šlehačem ušleháme do husté nadýchané bledě žluté pěny.
Za stálého šlehání přilijeme k pěně teplou tekutou směs a pokračujeme, až se obojí dokonale propojí. Potom dřevěnou měchačkou nebo gumovou stěrkou pomalu vmícháme do základu sypkou směs. Pracujeme metodou překládání odspodu navrch.
Hotové těsto rozdělíme do přichystané dvojice forem, které ihned vložíme do trouby. Korpusy pečeme kolem 20 minut. Formy vyjmeme na drátěnou mřížku a vyčkáme asi 10 minut, než korpusy mírně zchladnou a zatuhnou, neboť v prvních chvílích jsou velmi měkké a křehké a mohly by se rozlomit. Potom korpusy vyklopíme, posadíme na drátěnou mřížku a necháme úplně vychladnout. Nyní vypadají jako tenké placky, ale pomocí náplně a polevy vytvoří krásně vysoký dort.
Když korpusy upečeme den předem, po úplném vychladnutí zabalíme každý zvlášť nejprve do pečicího papíru, který zabrání přilepení kůrky, a pak do alobalu.
Na náplň ušleháme ze smetany tuhou šlehačku a přidáme maliny, které rozmačkáme vidličkou, avšak ne dohladka. Nádherně růžovo-bílým a vínově kropenatým krémem potřeme jeden korpus a náplň přiklopíme druhým korpusem.
Pokračujeme polevou. Do menšího hrnce dáme smetanu, čokoládu rozlámanou na kousky a sirup a na nízkém až středním žáru vše zahříváme, až se čokoláda rozpustí. Hrnec odstavíme z plotny a ručně metlou směs šleháme, dokud není hladká, hustá a lesklá. Polevu nalijeme na vrchní srdce a kovovou stěrkou rozetřeme ke krajům (neděláme si starosti s pramínky, které místy stečou po stěnách).
Srdce orámujeme čerstvými malinami, které sázíme asi centimetr od kraje.
Krásného Valentýna nebo jakýkoli jiný den v roce, kdy budete chtít udělat radost své drahé polovičce.
Mléko a máslo dáme do hrnku a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Hrnek odstavíme z plotny a do horké směsi vmícháme vanilkové aroma.
V misce smícháme mouku s kakaem a jedlou sodou. Do velké mísy dáme vejce a cukr, které elektrickým šlehačem ušleháme do husté nadýchané bledě žluté pěny.
Za stálého šlehání přilijeme k pěně teplou tekutou směs a pokračujeme, až se obojí dokonale propojí. Potom dřevěnou měchačkou nebo gumovou stěrkou pomalu vmícháme do základu sypkou směs. Pracujeme metodou překládání odspodu navrch.
Hotové těsto rozdělíme do přichystané dvojice forem, které ihned vložíme do trouby. Korpusy pečeme kolem 20 minut. Formy vyjmeme na drátěnou mřížku a vyčkáme asi 10 minut, než korpusy mírně zchladnou a zatuhnou, neboť v prvních chvílích jsou velmi měkké a křehké a mohly by se rozlomit. Potom korpusy vyklopíme, posadíme na drátěnou mřížku a necháme úplně vychladnout. Nyní vypadají jako tenké placky, ale pomocí náplně a polevy vytvoří krásně vysoký dort.
Když korpusy upečeme den předem, po úplném vychladnutí zabalíme každý zvlášť nejprve do pečicího papíru, který zabrání přilepení kůrky, a pak do alobalu.
Na náplň ušleháme ze smetany tuhou šlehačku a přidáme maliny, které rozmačkáme vidličkou, avšak ne dohladka. Nádherně růžovo-bílým a vínově kropenatým krémem potřeme jeden korpus a náplň přiklopíme druhým korpusem.
Pokračujeme polevou. Do menšího hrnce dáme smetanu, čokoládu rozlámanou na kousky a sirup a na nízkém až středním žáru vše zahříváme, až se čokoláda rozpustí. Hrnec odstavíme z plotny a ručně metlou směs šleháme, dokud není hladká, hustá a lesklá. Polevu nalijeme na vrchní srdce a kovovou stěrkou rozetřeme ke krajům (neděláme si starosti s pramínky, které místy stečou po stěnách).
Srdce orámujeme čerstvými malinami, které sázíme asi centimetr od kraje.
Krásného Valentýna nebo jakýkoli jiný den v roce, kdy budete chtít udělat radost své drahé polovičce.
Podobné recepty
- » Čokoládové řezy
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 93x) - » Čokoládové mousse - čokoládová pěna
(Hodnocení: 1.06 - hlasovalo 17x) - » Čokoládové dezertky s karamelovým krémem
(Hodnocení: 1.63 - hlasovalo 8x) - » Čokoládové řezy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Kokosovo-čokoládové řezy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Čokoládové muffiny s kousky čokolády
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Americké čokoládové cookies
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017438) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316318) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237930) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234651) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131912) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113945)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy