Čokoládové srdce s malinami III.

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Čokoládové srdce s malinami III.

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu necháme předehřát na 170 °C. Připravíme si dvě formy (23 cm) ve tvaru srdce, vymastíme je a na dno vložíme pečicí papír.

Mléko a máslo dáme do hrnku a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Hrnek odstavíme z plotny a do horké směsi vmícháme vanilkové aroma.

V misce smícháme mouku s kakaem a jedlou sodou. Do velké mísy dáme vejce a cukr, které elektrickým šlehačem ušleháme do husté nadýchané bledě žluté pěny.

Za stálého šlehání přilijeme k pěně teplou tekutou směs a pokračujeme, až se obojí dokonale propojí. Potom dřevěnou měchačkou nebo gumovou stěrkou pomalu vmícháme do základu sypkou směs. Pracujeme metodou překládání odspodu navrch.

Hotové těsto rozdělíme do přichystané dvojice forem, které ihned vložíme do trouby. Korpusy pečeme kolem 20 minut. Formy vyjmeme na drátěnou mřížku a vyčkáme asi 10 minut, než korpusy mírně zchladnou a zatuhnou, neboť v prvních chvílích jsou velmi měkké a křehké a mohly by se rozlomit. Potom korpusy vyklopíme, posadíme na drátěnou mřížku a necháme úplně vychladnout. Nyní vypadají jako tenké placky, ale pomocí náplně a polevy vytvoří krásně vysoký dort.

Když korpusy upečeme den předem, po úplném vychladnutí zabalíme každý zvlášť nejprve do pečicího papíru, který zabrání přilepení kůrky, a pak do alobalu.

Na náplň ušleháme ze smetany tuhou šlehačku a přidáme maliny, které rozmačkáme vidličkou, avšak ne dohladka. Nádherně růžovo-bílým a vínově kropenatým krémem potřeme jeden korpus a náplň přiklopíme druhým korpusem.

Pokračujeme polevou. Do menšího hrnce dáme smetanu, čokoládu rozlámanou na kousky a sirup a na nízkém až středním žáru vše zahříváme, až se čokoláda rozpustí. Hrnec odstavíme z plotny a ručně metlou směs šleháme, dokud není hladká, hustá a lesklá. Polevu nalijeme na vrchní srdce a kovovou stěrkou rozetřeme ke krajům (neděláme si starosti s pramínky, které místy stečou po stěnách).

Srdce orámujeme čerstvými malinami, které sázíme asi centimetr od kraje.

Krásného Valentýna nebo jakýkoli jiný den v roce, kdy budete chtít udělat radost své drahé polovičce.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist