Hranolky z polenty

Kategorie: Přílohy

Autor:

Hranolky z polenty

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Drůbeží vývar 875 ml
  • Instantní polenta 170 g
  • Máslo, na kostky 30 g
  • Strouhaný parmazán 20 g
  • Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
  • Nasekané rozmarýnové lístky 1 lžíce
  • Oregánové lístky 1 lžíce
  • Tymiánové lístky 1 lžíce
  • Olivový olej na potření 1 ks

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Vývar přiveďte ve větším hrnci k varu. Pak do něj postupně vmíchejte polentu a za stálého míchání vařte 2 až 3 minuty, aby směs zhoustla. odstavte z ohně a vmíchejte máslo, parmazán, sůl i pepř a všechny bylinky. Poté polentu přendejte na lehce vymazaný plech, tak aby vytvořila souvislou cm vysokou vrstvu. Půl hodiny chlaďte v lednici.

2. Zahřejte troubu na 220°C. Polentu pokrájejte na hranolky dlouhé asi 10 cm a široké 2 cm. Potřete je olejem, přendejte na lehce vymazaný plech a pečte 20 až 25 minut dozlatova.

Poznámka:

30 minut chladit v lednici
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist