Bernské párečky a domácí hranolky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bernské párečky a domácí hranolky

Autor: Monyszek

Suroviny

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Švýcarsko

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vždy dvě nožičky párku k sobě, ve prostřed podélně prokrojíme, ale nedořízneme do konc, takže nám vznikne kapsa. Sýr nakrájíme na jemné plátky. Dva plátky sýra přeložíme a vložíme do vzniklé kapsy. Poté párky se sýrem uvnitř obalíme slaninou tak, aby nebyl sýr vidět. Při pečení pak slanina zabrání tomu, aby sýr vytekl. Totéž zopakujeme i s ostatními párky.

Na teflonové pánvi je po obou stranách pomalu opečeme a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme asi 3 minuty. Není potřeba pod ně dávat olej, slanina pustí dostatek vlastního výpečku.

Podáváme s domácími hranolkami a omáčkou.

OMÁČKA K BERNSKÝM PÁRKŮM
Příprava už jednodušší ani být nemůže: jednoduše obě suroviny smícháme.

DOMÁCÍ HRANOLKY
Brambory oloupeme. Nakrájíme je na silnější hranolky, smícháme s olejem, solí, pepřem, česnekem a paprikou dle chuti. Pečeme v přehřáté troubě na 180°C cca 30 minut do křupava.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist