Zelí z kedluben
Kategorie: Přílohy
Autor: sarysek

Suroviny
- cibule 1 ks
- větší kedluben gigant 1 ks
- ocet 1 lžíce
- sádlo nebo olej 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- hladká mouka 2 lžíce
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kedluben nastrouháme nahrubo, můžeme mírně přidat vodu, osolíme a vaříme jako zelí.
Připravíme si do kastrůlku trochu sádla, nakrájíme cibulku, osmahneme dorůžova, mírně zaprášíme moukou. Když chytá cibulka barvu, vypneme topidlo.
Před dovařením ubereme vodu ze zelí podle toho, jak jste zvyklí na sušší či vodnatější zelí. Přidáme cibulku a dochutíme podle svých chuťových buněk octem. Kdo chce, může i přisladit.
Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke klasice vepřo-knedlo.
Variantou je udělat cibulku na nadrobno nakrájené slanině. Ale to záleží na chuti a zdravě výživovém svědomí. Nebo můžete dělat cibulku na oleji (řepkovém).
Připravíme si do kastrůlku trochu sádla, nakrájíme cibulku, osmahneme dorůžova, mírně zaprášíme moukou. Když chytá cibulka barvu, vypneme topidlo.
Před dovařením ubereme vodu ze zelí podle toho, jak jste zvyklí na sušší či vodnatější zelí. Přidáme cibulku a dochutíme podle svých chuťových buněk octem. Kdo chce, může i přisladit.
Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke klasice vepřo-knedlo.
Variantou je udělat cibulku na nadrobno nakrájené slanině. Ale to záleží na chuti a zdravě výživovém svědomí. Nebo můžete dělat cibulku na oleji (řepkovém).
Podobné recepty
- » Restované jelito s bramborami a kysaným zelím
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Nakládané papriky plněné zelím
(Hodnocení: 1.31 - hlasovalo 36x) - » Domáci gnocchi s uzeným a bílým zelím
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x) - » Sarmale se zelím
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Smetanový králík v zelí
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Na pánvi opečené jelítko servírované se zelím a bramborem
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Zapečené mleté maso se zelím
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316308) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234626) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy