Rybí polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Rybí polévka

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Kapr 1 ks
  • Divoké koření ( 2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře, 1 kulička nového koření ) 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Kořenová zelenina do vývaru a na základ ( mrkev, petržel, celer ) 200 g
  • Máslo + na rohlíky 50 g
  • Květák 100 g
  • Hladká mouka 30 g
  • Smetana 60 ml
  • Sůl, pepř , muškátový oříšek - dle chuti 1 špetka
  • Rohlíky 2 ks
  • Hladkolistá petrželka 2 hrst

Doba přípravy: 140 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Kapra vykuchejte, odřízněte z něj hlavu a ploutve. Nesmíte zapomenout vyříznout žábry a dát pozor aby se neporušila žluč, vývar na polévku by byl hořký. Vnitřnosti, jako jsou jikry, mlíčí a játra, lehce očistěte a dejte do chladu.

2. Hlavu a ořez z kapra propláchněte, zalijte 3 litry studené vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a část kořenové zeleniny. Mírně osolte a hodinu vařte. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste získali čirý vývar. Maso oberte od kosti, zbytek vyhoďte.

2. Na másle dozlatova zpěňte květák rozdělený na růžičky a pokrájenou zbylou kořenovou zeleninu, zaprašte moukou a zalijte vývarem. Vývar přilévejte postupně a metličkou promíchávejte se zeleninovou jíškou, abyste získali spíš hustší základ polévky.

4. Přiveďte k varu a vařte 25 minut. Po 10 minutách přidejte pokrájené vnitřnosti, maso od kostí a smetanu, ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolte.

5. Rohlíky pokrájejte na kostičky a na másle je osmažte dozlatova. Nakonec do nich zamíchejte nasekanou petrželku a posypte jimi polévku.

Poznámka:

Vaření cca hodinu a půl
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist