Rybí polévka
Kategorie: Polévky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Kapr 1 ks
- Divoké koření ( 2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře, 1 kulička nového koření ) 1 ks
- Cibule 2 ks
- Kořenová zelenina do vývaru a na základ ( mrkev, petržel, celer ) 200 g
- Máslo + na rohlíky 50 g
- Květák 100 g
- Hladká mouka 30 g
- Smetana 60 ml
- Sůl, pepř , muškátový oříšek - dle chuti 1 špetka
- Rohlíky 2 ks
- Hladkolistá petrželka 2 hrst
Doba přípravy: 140 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Kapra vykuchejte, odřízněte z něj hlavu a ploutve. Nesmíte zapomenout vyříznout žábry a dát pozor aby se neporušila žluč, vývar na polévku by byl hořký. Vnitřnosti, jako jsou jikry, mlíčí a játra, lehce očistěte a dejte do chladu.
2. Hlavu a ořez z kapra propláchněte, zalijte 3 litry studené vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a část kořenové zeleniny. Mírně osolte a hodinu vařte. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste získali čirý vývar. Maso oberte od kosti, zbytek vyhoďte.
2. Na másle dozlatova zpěňte květák rozdělený na růžičky a pokrájenou zbylou kořenovou zeleninu, zaprašte moukou a zalijte vývarem. Vývar přilévejte postupně a metličkou promíchávejte se zeleninovou jíškou, abyste získali spíš hustší základ polévky.
4. Přiveďte k varu a vařte 25 minut. Po 10 minutách přidejte pokrájené vnitřnosti, maso od kostí a smetanu, ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolte.
5. Rohlíky pokrájejte na kostičky a na másle je osmažte dozlatova. Nakonec do nich zamíchejte nasekanou petrželku a posypte jimi polévku.
2. Hlavu a ořez z kapra propláchněte, zalijte 3 litry studené vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a část kořenové zeleniny. Mírně osolte a hodinu vařte. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste získali čirý vývar. Maso oberte od kosti, zbytek vyhoďte.
2. Na másle dozlatova zpěňte květák rozdělený na růžičky a pokrájenou zbylou kořenovou zeleninu, zaprašte moukou a zalijte vývarem. Vývar přilévejte postupně a metličkou promíchávejte se zeleninovou jíškou, abyste získali spíš hustší základ polévky.
4. Přiveďte k varu a vařte 25 minut. Po 10 minutách přidejte pokrájené vnitřnosti, maso od kostí a smetanu, ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolte.
5. Rohlíky pokrájejte na kostičky a na másle je osmažte dozlatova. Nakonec do nich zamíchejte nasekanou petrželku a posypte jimi polévku.
Poznámka:
Vaření cca hodinu a půlPodobné recepty
- » Albánská rybí polévka
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Čínská rybí polévka Ra-sant
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Řecká rybí polévka
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Krémová rybí polévka III
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 4x) - » Bílá rybí polévka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Skotská slavnostní rybí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Italská rybí polévka ,,caciucco´´
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017467) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316465) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237961) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234788) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131973) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113957)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy