Květáková polévka s liškami a hříbky

Kategorie: Polévky

Autor:

Květáková polévka s liškami a hříbky

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Velký květák (1,3kg), košťál odříznutý, růžice nasekaná 1 ks
  • Velká brambora, oloupaná, nakrájená na kousky 1 ks
  • Středně velká cibule, nasekaná 1 ks
  • Máslo 25 g
  • Olivový olej 4 lžíce
  • Kuřecí či zeleninový vývar 1.2 l
  • Plnotučné mléko 600 ml
  • Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
  • Hustá smetana ke šlehání 150 ml
  • Houby, malé hříbky, lišky 250 g
  • Nasekaná pažitka 2 lžíce

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Květák, kousky brambory a cibuli vsypte do velkého hrnce, přidejte máslo a polovinu oleje. Dejte na mírný plamen, promíchejte a počkejte, až obsah hrnce lehce zasyčí, pak přiklopte, snižte plamen a na minimum a za občasného míchání nechte 10 minut dusit. Zelenina by měla lehce změknout, ale nepřipalovat se.

2. Přilijte vývar, přiveďte k varu, vlijte mléko a opět přiveďte k varu, podle chuti osolte a opepřete a nechte odklopené probublávat 10-15 minut. Poté přilijte polovinu smetany, vše rozmixujte tyčovitým mixérem dohladka, vlijte zbylou smetanu, dochuťte solí a pepřem a zahřejte.

3. Očištěné houby osušte, odřízněte jim nohy a dozlatova opečte na zbylém oleji. Podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte s houbami, posypanou pažitkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist