Polévka Lux z rajčat

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka Lux z rajčat

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Mixování, mletí

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rajská jablíčka spaříme v horké vodě, tím se nám lehce loupají, a vykrájíme z nich pouze jejich masitou část. Bez slupky, bez jadérek.
Na pekáčku v trošce oleje zlehka opečeme, přidáme špetku soli, a chceme-li, hrstičku bazalky. Zalijeme troškou zeleninového vývaru, může být i z kostky, a ponorným mixérem řádně rozmixujeme. Polévka musí být středně hustá, skoro jako kečup.
Můžeme přichutit citronem. Do talíře nebo misky vložíme pokrájenou sušenou šunku, zalijeme teplou po­lévkou a nakonec vložíme pokrájenou paštiku. Naléváme jen miniporce, tak jako se to ve slavných hotelech dělává.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist