Rajská polévka z čerstvých rajčat

Kategorie: Polévky

Autor:

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Důkladně omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno
2. Zeleninu orestujeme na rozpáleném olivovém oleji na pánvičce, přidáme listy bazalky, pepř a sůl, vše podusíme ve vlastní šťávě
3. V hrnci na lžíci másla osmahneme hladkou mouku, po chvíli míchání jíšku zalijeme vývarem nebo vodou s rozdrobenou kostkou bujónu, za stálého míchání přidáme do polévkového základu bobkové listy, kuličky nového koření a vaříme 25-30 minut (v případě použití kvalitního vývaru můžeme tuto dobu zkrátit na polovinu)
4. Koření z polévky vyjmeme, podušená rajčata vlijeme do vývaru a polévku tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka, kdo má rád extra jemné polévky, tak ji ještě přecedí, ale není to nutné
5. V této fázi polévku dochutíme cukrem, případně osolíme, či okořeníme a ještě chvíli ji povaříme
6. Takto připravenou rajskou polévku podáváme horkou s vložkou rýže nebo těstovin.

Doporučení:
Uvařenou rýži nebo těstoviny do polévky dáváme v bodě 5 tohoto receptu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist