Vývar se zeleninou a parmezánovými palačinkami
Kategorie: Polévky
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí maso 400 g
- mrkev 2 ks
- nové koření 3 kulička
- vejce 2 ks
- muškátový oříšek 1 špetka
- maso na vývar 300 g
- cibule 1 ks
- bobkový list 2 ks
- hladká mouka 300 g
- Knorr Bohatý bujón Hovězí 2 ks
- celer 0.5 ks
- růžičková kapusta 200 g
- celý pepř 4 kulička
- strouhaný parmezán 50 g
- petržel 0.5 ks
Doba přípravy: 115 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso umyjte, zalijte 1,5 litrem studené vody, přiveďte k varu a odstraňte vzniklou pěnu. Přidejte koření, 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Hovězí a zvolna vařte cca 40 minut.
Zeleninu, mrkev, celer a petržel nakrájejte na větší kostičky a přidejte k bujónu. Cibuli opalte nad ohněm, aby získala tmavě zlatou barvu a přidejte ji k bujónu.
Vývar vařte dalších 40 minut. Pórek a růžičkovou kapustu nakrájejte na kostičky a spolu s kořením přidejte k polévce. Bujón vařte ještě 20 minut. Servírujte s porcí zeleniny z hrnce a masem, také s nakrájenými proužky palačinek s parmezánem.
Všechny složky smíchejte v jednotné a hladké těsto. Jestliže je příliš řídké, přidejte více mouky. Následně přidejte strouhaný parmezán.
Usmažte palačinky.
Palačinky srolujte, nakrájejte na tenké proužky a servírujte k polévce.
Zeleninu, mrkev, celer a petržel nakrájejte na větší kostičky a přidejte k bujónu. Cibuli opalte nad ohněm, aby získala tmavě zlatou barvu a přidejte ji k bujónu.
Vývar vařte dalších 40 minut. Pórek a růžičkovou kapustu nakrájejte na kostičky a spolu s kořením přidejte k polévce. Bujón vařte ještě 20 minut. Servírujte s porcí zeleniny z hrnce a masem, také s nakrájenými proužky palačinek s parmezánem.
Všechny složky smíchejte v jednotné a hladké těsto. Jestliže je příliš řídké, přidejte více mouky. Následně přidejte strouhaný parmezán.
Usmažte palačinky.
Palačinky srolujte, nakrájejte na tenké proužky a servírujte k polévce.
Podobné recepty
- » Vývar s masovými kuličkami a zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Masový vývar se zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vývar s nudlemi a zeleninou na orientální způsob
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vývar se zeleninou a jáhlami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vývar se zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Mäsový vývar z odrezkov mäsa a kostí
(Hodnocení: 4 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy