Čirá rybí polévka z Kampy
Kategorie: Polévky
Autor: Bmilinka1991
Suroviny
- Skelety z bělomasé ryby 2 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 1 ks
- Olej 2 lžíce
- Mrkev 2 ks
- Fenyklová bulva 1 ks
- Sůl dle chuti 4 špetka
- Bobkový list 1 ks
- Nové koření 4 kulička
- Pepř 4 kulička
- Celý anýz 1.4 lžička
- Suché bílé víno 50 ml
- Na knedlíčky
- Máslo 100 g
- Rohlíky, na kostičky 2 ks
- Mléko 50 ml
- Vejce 2 ks
- Muškátový květ 1 špetka
- Nasekaný kopr 1 lžíce
- Mořská sůl dle chuti 3 špetka
- Čerstvě mletý pepř dle chuti 2 špetka
- Pevné bělomasé ryby 200 g
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejdříve si připravte rybí vývar. Sice se vaří dlouho, ale výsledek stojí za to, navíc se dá připravit dopředu či zamrazit. Rybí skelety dejte do menšího pekáčku. Cibuli i se slupkou rozřízněte napůl a stejně tak paličku česneku. Řeznou stranou nahoru položte k rybím kostem a v troubě předehřáté na 200 °C nasucho pečte asi půl hodiny dozlatova.
V hrnci na oleji opékejte dvě minuty nahrubo pokrájenou jednu mrkev, přidejte nahrubo pokrájenou půlku fenyklu, koření a ještě další minutu míchejte. Zalijte jedním a čtvrt litrem vody, přidejte kosti, cibuli a česnek z pekáčku, osolte a na nejmenším plameni nechte táhnout těsně pod bodem varu, polévka se nesmí vařit. Během varu sbírejte pěnu a po třech až pěti hodinách přeceďte přes jemné plátýnko. Cílem je čirý, silný vývar barvy světlého čaje.
Na knedlíčky v pánvi na másle krátce opečte kostičky pečiva dozlatova. Dejte i s máslem do misky a pokropte mlékem. Ze dvou bílků ušlehejte pevný sníh. Do mísy k pečivu dejte žloutky, špetku muškátového květu, kopr, sůl, pepř a rybu nakrájenou na malé kostičky. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Navlhčenýma rukama tvořte knedlíčky a uvařte je zvlášť na páře (polévku by vám jinak zakalily).
Zbývající mrkev a fenykl nakrájejte na úhledné nudličky a uvařte v připraveném vývaru. Když je zelenina měkká, vlijte víno a vypněte. Do talířů rozdělte knedlíčky a zalijte je rybí polévkou se zeleninou.
V hrnci na oleji opékejte dvě minuty nahrubo pokrájenou jednu mrkev, přidejte nahrubo pokrájenou půlku fenyklu, koření a ještě další minutu míchejte. Zalijte jedním a čtvrt litrem vody, přidejte kosti, cibuli a česnek z pekáčku, osolte a na nejmenším plameni nechte táhnout těsně pod bodem varu, polévka se nesmí vařit. Během varu sbírejte pěnu a po třech až pěti hodinách přeceďte přes jemné plátýnko. Cílem je čirý, silný vývar barvy světlého čaje.
Na knedlíčky v pánvi na másle krátce opečte kostičky pečiva dozlatova. Dejte i s máslem do misky a pokropte mlékem. Ze dvou bílků ušlehejte pevný sníh. Do mísy k pečivu dejte žloutky, špetku muškátového květu, kopr, sůl, pepř a rybu nakrájenou na malé kostičky. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Navlhčenýma rukama tvořte knedlíčky a uvařte je zvlášť na páře (polévku by vám jinak zakalily).
Zbývající mrkev a fenykl nakrájejte na úhledné nudličky a uvařte v připraveném vývaru. Když je zelenina měkká, vlijte víno a vypněte. Do talířů rozdělte knedlíčky a zalijte je rybí polévkou se zeleninou.
Podobné recepty
- » Rybí karbanátky pečené v troubě
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Rychlý rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.19 - hlasovalo 16x) - » Rybí salát z cejnů
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Rybízová šťáva za studena
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 15x) - » Rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 14x) - » Domácí rybízové víno
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x) - » Jogurtová bublanina s rybízem
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 8x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1013400) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 294576) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236215) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223595) - » Couračka
(Navštívilo: 150684) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128391) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112936)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy