Polévka chilli

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka chilli

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Cibule, jemně pokrájená 1 ks
  • Česnek, jemně nakrájený 2 stroužek
  • Rostlinný olej 1 lžíce
  • Mleté libové hovězí 500 g
  • Konzervované scezené červené fazole 400 g
  • Konzervovaná loupaná rajčata 400 g
  • Horký drůbeží vývar 700 ml
  • Drcené sušené chilli papričky 1 špetka
  • Čtverečky hořké čokolády 2 ks
  • Čerstvé lístky petrželky 1 hrst
  • Strouhaný sýr ementál 1 hrst
  • Sůl 4 špetka
  • Pepř 3 špetka
  • Cibule, jemně pokrájená 1 ks
  • Česnek, jemně nakrájený 2 stroužek
  • Rostlinný olej 1 lžíce
  • Mleté libové hovězí 500 g
  • Konzervované scezené červené fazole 400 g
  • Konzervovaná loupaná rajčata 400 g
  • Horký drůbeží vývar 700 ml
  • Drcené sušené chilli papričky 1 špetka
  • Čtverečky hořké čokolády 2 ks
  • Čerstvé lístky petrželky 1 hrst
  • Strouhaný sýr ementál 1 hrst
  • Sůl 4 špetka
  • Pepř 3 špetka

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. V pánvi rozehřejte olej a vsypte do ní cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule trochu zvláční. Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte – pokud máte čas, můžete i déle. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.

2. Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist