Husí kaldoun III.

Kategorie: Polévky

Autor:

Husí kaldoun III.

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Husí skelet nebo odřezky dejte spolu s polovinou očištěné a na velké kusy pokrájené kořenové zeleniny, pepřem, novým kořením a 1 přepůlenou oloupanou cibulí do hrnce. Zalijte asi 3 l vody a pomalu vařte, abyste získali silný husí vývar. Droby uvařte zvlášť doměkka, pak je propláchněte studenou vodou, osušte a pokrájejte. Maso rozpustě v hrnci, vsypte na kousky pokrájený květák a kmín a chvíli opékejte. Přidejte zbytek kořenové zeleniny pokrájený na menší kousky a zalijte přes jemný cedník přecezeným husím vývarem. Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky a vařte půl hodiny. Zhruba 5 minut před koncem vlijte do polévky smetanu, přidejte pokrájeno droby. Polévku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podávejte se širokými nudlemi, ozdobené petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist