Bavorské knedlíky - Gruibe
Kategorie: Pokrmy
Autor: Monyszek

Suroviny
- ŠKVARKY
- Čerstvé sádlo (část přímo pod kůží) 900 g
- Mléko 4 lžíce
- Hrubá sůl 1 špetka
- KNEDLÍKY
- Škvarky 1 hrnek
- Vejce 2 ks
- Hrubá mouka 2 lžíce
- Strouhanka 125 g
- Bylinky (petrželka nebo pažitka 2 snítka
- Koření (paprika nebo majoránka) 0.5 lžička
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Německo
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Škvarky:
Nakrájet sádlo bez kůže na 2cm kostičky a vložit je do kastrolu, který nesmí být naplněn víc jak do poloviny. Zahřívat velice pomalu, aby se sádlo nepřipálilo. Jakmikle je na dně nějaké rozpuštěnétekuté sádlo, tak přilít mléko, nebo vodu a pokračovat v zahřívání. Osolit a sem tam zamíchat. Jakmile se utvoří hnědé škvarky (nepřeškvařit je, byly by tvrdé) tak slít sádlo přes síto do kamenné nádoby. Teplé škvarky využít do pokrmů, nebo je smíchat s trochou sádla a mazat na chléb.
Knedlíky:
Smíchat škvarky s vejcem, kořením a bylinkami. Umíchat a přidat mouku a strouhanku. Nechat směs stát po 10–15min.
Pomocí navlhčených rukou vytvořit menší knedlíky a vložit je po částech do mírně probublávající vody. Uvařit je do měkka (nejlépe je uvařit jeden knedlík, roztrhnout ho a je-li dobře uvařený, stejně uvařit zbytek knedlíků).
V Bavorsku se knedlíky používají jako příloha a zbytek knedlíků jako zavářka do polévky.
Nakrájet sádlo bez kůže na 2cm kostičky a vložit je do kastrolu, který nesmí být naplněn víc jak do poloviny. Zahřívat velice pomalu, aby se sádlo nepřipálilo. Jakmikle je na dně nějaké rozpuštěnétekuté sádlo, tak přilít mléko, nebo vodu a pokračovat v zahřívání. Osolit a sem tam zamíchat. Jakmile se utvoří hnědé škvarky (nepřeškvařit je, byly by tvrdé) tak slít sádlo přes síto do kamenné nádoby. Teplé škvarky využít do pokrmů, nebo je smíchat s trochou sádla a mazat na chléb.
Knedlíky:
Smíchat škvarky s vejcem, kořením a bylinkami. Umíchat a přidat mouku a strouhanku. Nechat směs stát po 10–15min.
Pomocí navlhčených rukou vytvořit menší knedlíky a vložit je po částech do mírně probublávající vody. Uvařit je do měkka (nejlépe je uvařit jeden knedlík, roztrhnout ho a je-li dobře uvařený, stejně uvařit zbytek knedlíků).
V Bavorsku se knedlíky používají jako příloha a zbytek knedlíků jako zavářka do polévky.
Podobné recepty
- » Bavorske knedliky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské knedlíky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Bavorské pečené koleno
(Hodnocení: 1.62 - hlasovalo 21x) - » Bavorské vdolky
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 17x) - » Bavorské vdolečky
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Bavorské roštěnky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Bavorské červené zelí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307957) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232213) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131030) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy