Sekané kousky s pikantní čínskou omáčkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Sekané kousky s pikantní čínskou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • SEKANÁ
  • Mletý bůček nebo ramínka 1 kg
  • Zázvor 2 lžička
  • Mletý kmín 1.5 lžička
  • Pepř 0.5 lžička
  • Vegeta 3 lžička
  • Sůl 1 lžička
  • Teplá voda 1 dl
  • OMÁČKA
  • Sojová omáčka 2 lžíce
  • Studená voda 2 lžíce
  • Ocet 1 lžíce
  • Utřený česnek 8 stroužek

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Čína

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mleté maso se všemi dalšími pochutinami nejraději rukama v míse důkladně promícháme. Zabalíme pevně do 2 alobalových obdélníků a dáme na plech do vyhřáté trouby péct až 1 hodi­nu podle zvyklostí. Na plechu ji trochu podlijeme vodou. Osvěd­čilo se dělat 2 šišky ve dvou kusech alobalu, které položíme vedle sebe do remosky, opět tro­chu podlijeme vodou a pečeme – zde je doba pečení delší.

Upečená sekaná by měla být tužší, abychom ji mohli nakrájet na přiměřené plátky (viz foto), které potom namáčíme do omáčky. Omáčku připravíme smícháním uvedených součástí – je trochu pikantnější, bezvad­ná pro večerní společnost.

Zároveň s nakrájenou seka­nou většinou podáváme v toas­teru nasucho opečený bílý či tmavý toustový chléb (stačí 1 balení, tousty opékáme něco málo přes 3 minuty), opečené krajíčky rozdělíme na 3 části (pruhy – viz foto), které také podle chuti namáčíme do omáč­ky, nebo přikusujeme suché k namočeným kouskům sekané. K pití se hodí víno i pivo.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist