Sekané kousky s pikantní čínskou omáčkou
Kategorie: Pokrmy
Autor: Monyszek
Suroviny
- SEKANÁ
- Mletý bůček nebo ramínka 1 kg
- Zázvor 2 lžička
- Mletý kmín 1.5 lžička
- Pepř 0.5 lžička
- Vegeta 3 lžička
- Sůl 1 lžička
- Teplá voda 1 dl
- OMÁČKA
- Sojová omáčka 2 lžíce
- Studená voda 2 lžíce
- Ocet 1 lžíce
- Utřený česnek 8 stroužek
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Čína
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mleté maso se všemi dalšími pochutinami nejraději rukama v míse důkladně promícháme. Zabalíme pevně do 2 alobalových obdélníků a dáme na plech do vyhřáté trouby péct až 1 hodinu podle zvyklostí. Na plechu ji trochu podlijeme vodou. Osvědčilo se dělat 2 šišky ve dvou kusech alobalu, které položíme vedle sebe do remosky, opět trochu podlijeme vodou a pečeme – zde je doba pečení delší.
Upečená sekaná by měla být tužší, abychom ji mohli nakrájet na přiměřené plátky (viz foto), které potom namáčíme do omáčky. Omáčku připravíme smícháním uvedených součástí – je trochu pikantnější, bezvadná pro večerní společnost.
Zároveň s nakrájenou sekanou většinou podáváme v toasteru nasucho opečený bílý či tmavý toustový chléb (stačí 1 balení, tousty opékáme něco málo přes 3 minuty), opečené krajíčky rozdělíme na 3 části (pruhy – viz foto), které také podle chuti namáčíme do omáčky, nebo přikusujeme suché k namočeným kouskům sekané. K pití se hodí víno i pivo.
Upečená sekaná by měla být tužší, abychom ji mohli nakrájet na přiměřené plátky (viz foto), které potom namáčíme do omáčky. Omáčku připravíme smícháním uvedených součástí – je trochu pikantnější, bezvadná pro večerní společnost.
Zároveň s nakrájenou sekanou většinou podáváme v toasteru nasucho opečený bílý či tmavý toustový chléb (stačí 1 balení, tousty opékáme něco málo přes 3 minuty), opečené krajíčky rozdělíme na 3 části (pruhy – viz foto), které také podle chuti namáčíme do omáčky, nebo přikusujeme suché k namočeným kouskům sekané. K pití se hodí víno i pivo.
Podobné recepty
- » Sekané řízky plněné špenátem a mozzarelou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Sekané šišky s uzeným masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Salát z bavorské sekané
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí kousky v pivním těstíčku s arašídy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Rakouský bramborový salát II
(Hodnocení: 1.83 - hlasovalo 12x) - » Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 15x) - » Kuřecí kousky na pepři
(Hodnocení: 1.16 - hlasovalo 19x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003830) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255778) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232878) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213621) - » Couračka
(Navštívilo: 150234) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122978) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110678)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy