Sekaná pro šest

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Sekaná pro šest

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Kameninový truhlík nebo keramická miska s vyššími okraji o průměru 18-20 cm 1 ks
  • Směs mletého masa 4 hrnek
  • Anglická slanina 6 plátek
  • Žemle 2 ks
  • Studený masový vývar 1.2 hrnek
  • Menší vejcee 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Hořčice 1 lžíce
  • Kečup 1 lžíce
  • Majoránka 1 lžíce
  • Oregano 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužek
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
  • Sádlo na vymazání 1 ks

Doba přípravy: 110 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na kostičky nakrájené žemle zalijeme vývarem, necháme nasáknout a rozmačkáme na kaši. Vmícháme maso, drobně nakrájenou cibuli, vejce, hořčici, kečup a utřený česnek, směs okořeníme, osolíme, důkladně promícháme a necháme hodinu odležet v chladu. Misku nebo truhlík vymažeme trochou sádla a vyložíme plátky slaniny. Vložíme do ní kouli utvořenou z masové hmoty, povrch uhladíme namočenýma rukama a sekanou pečeme asi 90 minut v troubě vyhřáté na 190°C. Během pečení sekanou přeléváme výpekem a mírně podléváme horkou vodou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist