Výborná domácí sekaná

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rohlíky bez špiček nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Necháme nasáknout a poté vymačkáme přebytečné mléko. K vymačkaným rohlíkům přidáme mleté maso,  nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a kmín a vejce a vše pořádně promícháme a prohněteme. Hněteme nejméně 5 minut, aby se směs pořádně spojila. Docílíme tím, že nám sekaná nebude tolik praskat.Je li směs příliš řídká, tak přisypeme trochu strouhanky.

 

Zapékací mísu vytřeme olejem nebo sádlem. Ze směsi vytvoříme bochánek, který vložíme do mísy. Bochánek potřeme vodou a podlijeme. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a zapečeme 10 minut, aby se zatáhla. Poté snížíme na 180°C a dopečeme cca 45 minut. V průběhu dopékání můžeme potřít vejce. Vytvoří se pěkná kůrčička.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist