Výborná domácí sekaná

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rohlíky bez špiček nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Necháme nasáknout a poté vymačkáme přebytečné mléko. K vymačkaným rohlíkům přidáme mleté maso,  nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a kmín a vejce a vše pořádně promícháme a prohněteme. Hněteme nejméně 5 minut, aby se směs pořádně spojila. Docílíme tím, že nám sekaná nebude tolik praskat.Je li směs příliš řídká, tak přisypeme trochu strouhanky.

 

Zapékací mísu vytřeme olejem nebo sádlem. Ze směsi vytvoříme bochánek, který vložíme do mísy. Bochánek potřeme vodou a podlijeme. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a zapečeme 10 minut, aby se zatáhla. Poté snížíme na 180°C a dopečeme cca 45 minut. V průběhu dopékání můžeme potřít vejce. Vytvoří se pěkná kůrčička.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist