Rybí terinka
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Mražené špenátové listy 400 g
- Filety z lososa 300 g
- Filety z mořské tresky 200 g
- Bílý toastový chleba 5 plátek
- Smetana ke šlehaní 33% 0.5 dl
- Najemno nasekaná petrželka 3 lžíce
- Zakysaná smetana 2 lžíce
- Kapary 2 lžíce
- Bílky 2 ks
- Vejce 1 ks
- Sůl, mletý pepř - dle chuti 2 špetka
Doba přípravy: 140 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mražené špenátové listy necháme povolit, nakrájíme je a krátce podusime. Listy zalejeme smetanami, přidáme kapary, vejce, petrželku a na kostičky nakrájený toastový chléb bez kůrky. Směs osolíme, opepříme a rozmixujeme na hladkou pastu. Do pasty zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků a špetky soli. Rybí filety osušíme papírovou utěrkou, lososa nakrájíme na plátky a tresku na hranolky. Terinu vyložíme papírem na pečení. Dno poklademe plátky lososa, přelijeme špenátovou směsí, obložíme treskou a pokračujeme, dokud nezpracujeme všechny suroviny. Vrch terinky zakryjeme papírem na pečení a formu vložíme do pekáče se studenou vodou, tak, aby dosahovala nad polovinu výšky formy. Pečeme 105 minut v troubě vyhřáté na 150°C. Hotovou terinu můžeme podávat s teplou nebo studenou.
Podobné recepty
- » Rybí karbanátky pečené v troubě
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Rychlý rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.19 - hlasovalo 16x) - » Rybí salát z cejnů
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Rybízová šťáva za studena
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 15x) - » Rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 14x) - » Domácí rybízové víno
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x) - » Jogurtová bublanina s rybízem
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 8x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307985) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy