Kachní rolka na pomerančích

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Kachní rolka na pomerančích

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vykostěná kachna 1 ks
  • Bílé víno 1 dl
  • Sušené švestky 8 ks
  • Vejce 2 ks
  • Plátky toastového chleba 5 ks
  • Anglická slanina 4 plátek
  • Tymián 2 snítka
  • Šalvěj 1 snítka
  • Sůl, mletý pepř - dle chuti 2 špetka
  • Omáčka
  • Pomeranče zbavené bílé spodní slupky 2 ks
  • Dezertní bílé víno 2 dl
  • Šťáva z jednoho pomeranče 1 ks
  • Hnědý cukr 1 špetka

Doba přípravy: 130 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na kousky nakrájený chléb bez kůrek zvhlčíme vínem, střídku vymačkáme a smícháme ji s prošlehanými vejci. Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů na pracovní desku a rozkrojíme ji na dva pláty. Maso naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a opepříme. Na každý plát položíme dva plátky anglické slaniny, polovinu nádivky a polovinu švestek a zabalíme do rolády. Rolky ovážeme řeznou nití, osolíme je a opepříme. Vložíme do pekáčku, doplníme tymiánem a šalvějí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C nejprve 15 minut, maso podlijeme trochou vína s vodou, snížíme teplotu na 180°C a dopékáme 90 minut i déle. Během pečení rolky otáčíme, podléváme vodou a přeléváme šťávou. Hotové rolky zabalíme do alobalu a ponecháme v teple. Šťávu v pekáčku uvedeme do varu, seškrábeme do ní výpek z krajů pekáčku a zalijeme vínem. Přidáme špetku cukru, pomerančovou šťávu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Do šťávy vložíme na plátky nakrájený pomeranč a prohřejeme jej. Rolky nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou s pomeranče.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist