Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Srnčí kýta 4 plátek
  • Slanina 150 g
  • Sterilované brusinky 150 g
  • Červené víno 7 dl
  • Větší cibule 1 ks
  • Čerstvé brusinky 70 g
  • Plnotučná hořičice 1 lžíce
  • Olej 1 ks
  • Masox 1 kostka
  • Divoké koření ( 2-3 bobkové listy, několik kuliček nového koření a celého pepře ) 1 ks
  • Cukr 1 ks
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a potřete z jedné strany směsí smíchanou z hořčice a jedné lžíce sterilovaných brusinek. Každý plátek stočte do válečku, ten převažte nití nebo spíchněte párátkem.

2. Slaninu nadrobno nakrájejte a rozškvařte v kastrolu na trošce oleje. Přidejte oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmažte dorůžova. Pak přidejte divoké koření, kostku masoxu, zalejte vše vínem a přiveďte k varu. Vložte připravené maso a nechte dusit pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjměte ho a udržujte v teple.

3. Do kastrolu přidejte zbylé sterilované brusinky, omáčku dochuťte cukrem, solí a pepřem a vařte do zhoustnutí. Na závěr z omáčky vyjměte koření a rozmixujte ji. Maso nakrájejte na plátky a upravte na talíře, přelejte omáčkou, ozdobte čerstvými brusinkami a podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist