Sušená kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kategorie: Maso

Autor:

Sušená kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí smíchanou se lžící sterilovaných brusinek, stočíme do závitků a spíchneme párátkem
2. Na troše rozehřátého oleje rozškvaříme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání opečeme dorůžova
3. Potom přidáme divoké koření, zalijeme červeným vínem, přidáme kostku masoxu, přivedeme k varu, vložíme maso a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka, pak maso vyjmeme a uložíme v teple
4. Do kastrolu přidáme zbylé brusinky, omáčku dochutíme cukrem, solí, pepřem a vaříme do zhoustnutí, na závěr vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme
5. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme na talířích omáčkou, ozdobíme čerstvými brusinkami a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Poznámka:

další podle chuti: sůl, mletý pepř, celý pepř, bobkový list
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist