Hlemýždi smažení v těstíčku 'PARISIEN'
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- hlemýždi 60 ks
- mouka polohrubá 75 g
- mouka hladká 45 g
- vejce 2 ks
- olej stolní 200 g
- sůl 15 g
- Omáčka
- olej stolní 50 g
- kečup 300 g
- worcester 20 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Francie
Počet porcí: 10
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hlemýždě osolíme a obalíme v hladké mouce. Poté do mléka
dáme vejce, sůl, polohrubou mouku, a zbytek hladké mouky,
několik kapek oleje a připravíme si těstíčko, ve kterém hlemýždě
namočíme a usmažíme v horkém oleji dozlatova.
Omáčka:
Do oleje vlijeme kečup, ochutíme worchesterem a zlehka
nahřejeme.
dáme vejce, sůl, polohrubou mouku, a zbytek hladké mouky,
několik kapek oleje a připravíme si těstíčko, ve kterém hlemýždě
namočíme a usmažíme v horkém oleji dozlatova.
Omáčka:
Do oleje vlijeme kečup, ochutíme worchesterem a zlehka
nahřejeme.
Poznámka:
Vhodnou přílohou jsou vařené brambůrky.
Podobné recepty
- » Hlemýždi smažení na jehle (ve vinném těstíčku)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi smažení na jehle (ve vinném těstíčku)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi na nejlepší francouzský způsob
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi (též nepraví)
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Hlemýždi na víně s bylinkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi smažení na jehle (ve vinném těstíčku)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi s jablečným křenem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017433) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316293) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234597) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113941)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy