Hlemýždi (též nepraví)

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Hlemýždi (též nepraví)

Suroviny

Porce: 4 + –
  • hlemýždi 20 ks
  • máslo 2 lžíce
  • sardelky 3 ks
  • česnek 1 stroužek
  • žemle 1 ks
  • žloutek 2 ks
  • strouhanka 1 lžíce
  • petržel zelená 1 svazek
  • vývar hovězí 1 hrnek
  • citron 1 ks
  • mléko 1 hrnek
  • pepř mletý 1 balíček

Doba přípravy: 240 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oprané hlemýždě vhodíme do velkého kastrolu vařící vody,aby se
rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme
z ulity jehlicí na protahování slaniny a měkkou část z nich odkro-
jíme.Tuhé části hlemýžďů vymneme v soli a dobře vypereme v teplé
vodě. Pak je vložíme do vývaru a vaříme doměkka,asi 2-3 hodiny.
Zatím vyvaříme ulity,omyjeme je v čisté vodě a dáme vykapat.
V míse utřeme máslo,sardelky,žloutky,do směsi přimícháme namo-
čenou a vymačkanou žemli a nádivku okořeníme.Uvařené hlemýž-
dě scedíme.Do každé ulity dáme po lžičce vývaru,pak kousek
nádivky,1 hlemýždě a opět kousek nádivky,která má vyčnívat z
ulity.Tyto vyčnívající konce obalíme v strouhance.Naplněné ulity
vložíme do pekáčku nádivkou nahoru a prudce pečeme 10 minut.
Podáváme s dílky citronu.

Poznámka:

OBMĚNA:Vařené hlemýždě můžeme také do nádivky nahrubo na-
sekat.Na namočení žemle můžeme použít místo mléka několik lžic
bílého vína.
POZNÁMKA:Dobře vymyté a vyvařené ulity můžeme uložit a znovu
použít např. na tzv.nepravé hlemýždě,které nahradíme vařenými
drůbežími žaludky
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist