Hlemýždi (též nepraví)
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- hlemýždi 20 ks
- máslo 2 lžíce
- sardelky 3 ks
- česnek 1 stroužek
- žemle 1 ks
- žloutek 2 ks
- strouhanka 1 lžíce
- petržel zelená 1 svazek
- vývar hovězí 1 hrnek
- citron 1 ks
- mléko 1 hrnek
- pepř mletý 1 balíček
Doba přípravy: 240 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Oprané hlemýždě vhodíme do velkého kastrolu vařící vody,aby se
rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme
z ulity jehlicí na protahování slaniny a měkkou část z nich odkro-
jíme.Tuhé části hlemýžďů vymneme v soli a dobře vypereme v teplé
vodě. Pak je vložíme do vývaru a vaříme doměkka,asi 2-3 hodiny.
Zatím vyvaříme ulity,omyjeme je v čisté vodě a dáme vykapat.
V míse utřeme máslo,sardelky,žloutky,do směsi přimícháme namo-
čenou a vymačkanou žemli a nádivku okořeníme.Uvařené hlemýž-
dě scedíme.Do každé ulity dáme po lžičce vývaru,pak kousek
nádivky,1 hlemýždě a opět kousek nádivky,která má vyčnívat z
ulity.Tyto vyčnívající konce obalíme v strouhance.Naplněné ulity
vložíme do pekáčku nádivkou nahoru a prudce pečeme 10 minut.
Podáváme s dílky citronu.
rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme
z ulity jehlicí na protahování slaniny a měkkou část z nich odkro-
jíme.Tuhé části hlemýžďů vymneme v soli a dobře vypereme v teplé
vodě. Pak je vložíme do vývaru a vaříme doměkka,asi 2-3 hodiny.
Zatím vyvaříme ulity,omyjeme je v čisté vodě a dáme vykapat.
V míse utřeme máslo,sardelky,žloutky,do směsi přimícháme namo-
čenou a vymačkanou žemli a nádivku okořeníme.Uvařené hlemýž-
dě scedíme.Do každé ulity dáme po lžičce vývaru,pak kousek
nádivky,1 hlemýždě a opět kousek nádivky,která má vyčnívat z
ulity.Tyto vyčnívající konce obalíme v strouhance.Naplněné ulity
vložíme do pekáčku nádivkou nahoru a prudce pečeme 10 minut.
Podáváme s dílky citronu.
Poznámka:
OBMĚNA:Vařené hlemýždě můžeme také do nádivky nahrubo na-sekat.Na namočení žemle můžeme použít místo mléka několik lžic
bílého vína.
POZNÁMKA:Dobře vymyté a vyvařené ulity můžeme uložit a znovu
použít např. na tzv.nepravé hlemýždě,které nahradíme vařenými
drůbežími žaludky
Podobné recepty
- » Hlemýždi na nejlepší francouzský způsob
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi smažení na jehle (ve vinném těstíčku)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi na víně s bylinkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi s jablečným křenem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi smažení v těstíčku 'PARISIEN'
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi se šunkou a sýrem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi na kaparech
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003830) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255779) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232878) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213621) - » Couračka
(Navštívilo: 150234) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122978) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110681)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy