Hlemýždi na nejlepší francouzský způsob
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- hlemýždi 60 g
- žampiony 100 g
- cibule 50 g
- žloutek 1 ks
- česnek 15 g
- sůl 10 g
- pepř bílý 1 g
- sardelová pasta 20 g
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Francie
Počet porcí: 10
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Uvedenou dávku hlemýžďů nasekáme nahrubo a vložíme do
mísy. Přidáme nasekané žampiony, jemně nakrájenou cibuli,
česnek, sardelovou pastu, žloutek, sůl, koření, jemně nasekanou
petrželku a strouhanku, vše zpracujeme v nádivku. Jednotlivé ulity
naplníme několika kapkami vína. Poté naplníme nádivkou, kterou
pokapeme máslem a dáme do trouby na 10 - 12 minut zapéci.
mísy. Přidáme nasekané žampiony, jemně nakrájenou cibuli,
česnek, sardelovou pastu, žloutek, sůl, koření, jemně nasekanou
petrželku a strouhanku, vše zpracujeme v nádivku. Jednotlivé ulity
naplníme několika kapkami vína. Poté naplníme nádivkou, kterou
pokapeme máslem a dáme do trouby na 10 - 12 minut zapéci.
Poznámka:
Podáváme s nasucho opečeným toastovým chlebem.Podobné recepty
- » Hlemýždi (též nepraví)
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Hlemýždi smažení na jehle (ve vinném těstíčku)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi na víně s bylinkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi s jablečným křenem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi smažení v těstíčku 'PARISIEN'
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi se šunkou a sýrem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hlemýždi na kaparech
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1001051) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250133) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232227) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211607) - » Couračka
(Navštívilo: 150196) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121891) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110211)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy