Hráškové rizoto II

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Hráškové rizoto II

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V zeleninovém vývaru uvaříme hrášek doměkka. Scedíme, vývar uchováme, polovinu hrášku rozmixujeme na kaši. Na rozpáleném oleji osmahneme najemno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přisypeme rýži a krátce osmažíme. Rýži podlijeme 2 naběračkami horkého vývaru a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Jak se vývar vsakuje do rýže, přiléváme postupně další, dokud rýže nebude měkká (trvá to asi půl hodiny). Nestačí-li nám vývar, použijeme horkou vodu. Asi z třetiny parmazánu nastrouháme hoblinky na ozdobu, zbytek nahrubo nastrouháme. Řídké rizoto dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Vmícháme kousek másla, rozmixovaný i celý hrášek a nastrouhaný sýr.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist