Pstruzi s citronovou kůrou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pstruzi s citronovou kůrou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Pstruzi ( Celkem asi 600 g ) 4 ks
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Trochu strouhané citronové kůry 1 ks
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
  • Citron na dochucení 1 ks
  • Příloha
  • Velké brambory uvařené ve slupce 4 ks
  • Rajčata 2 ks
  • Bylinkové máslo 1 lžíce
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Ústřicová omáčka 1 lžička
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 1 špetka

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pstruhy omyjeme, očistíme, odřízneme jim hlavy a nožem napříč po obou stranách nařízneme. Potřeme je olejem, osolíme, opepříme a pomalu opečeme z obou stran na kraji grilu. Uvařené brambory oloupeme, potřeme polovinou olejem osolíme a zprudka pečeme na středu grilu ze všech stran dozlatova. Pak na kraj grilu položíme hlubokou pánev s bylinkovým máslem, vložíme do ní grilované brambory, rozšťoucháme je a dochutíme solí a pepřem. Omytá rajčata nakrájíme nadrobno, smícháme se zbylou lžící olivového oleje a ústřicovou omáčkou a opepříme. Pstruhy rozdělíme na talíře, posypeme trochou strouhané citronové kůry a podáváme s brambory, rajčaty a citronem na dochucení.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist