Jehněčí kýta s rozmarýnem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Jehněčí kýta 1.5 kg
  • Palice česneku 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Větvičky rozmarýnu 4 ks
  • Máslo 1 lžíce
  • Citron 0.5 ks
  • Slanina 50 g
  • Drcený černý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a zbavíme viditelného tuku. Česnek rozebereme na stroužky, oloupeme a polovinou stroužků prošpikujeme kýtu.

2. Máslo rozpustíme, vmícháme do něj citronovou šťávu, dva utřené stroužky česneku a jemně nasekaný čerstvý rozmarýn. Touto směsí celou kýtu potřeme a maso necháme v chladu několik hodin rozležet. Nejvhodnější je přes noc.

3. V pekáči rozškvaříme jemně pokrájenou slaninu. Vmícháme do ní drobně nasekanou cibuli a pokrájený česnek. Na tento základ položíme kýtu, Trochu podlijeme a zakryjeme poklicí. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 220°C a zvolna pečeme asi 45 - 60 minut.

4. Poklici odklopíme, maso podle potřeby podlijeme a už bez bez poklice dopečeme dozlatova. Vpichem zkontrolujeme , že je maso dostatečně propečené, a můžeme servírovat.

5. Podáváme s dušeným špenátem nebo jinou oblíbenou zeleninou a různě upravenými brambory. Vhodné jsou ale i bramborové noky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist