Jehněčí kýta s rozmarýnem
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Jehněčí kýta 1.5 kg
- Palice česneku 2 ks
- Cibule 1 ks
- Větvičky rozmarýnu 4 ks
- Máslo 1 lžíce
- Citron 0.5 ks
- Slanina 50 g
- Drcený černý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a zbavíme viditelného tuku. Česnek rozebereme na stroužky, oloupeme a polovinou stroužků prošpikujeme kýtu.
2. Máslo rozpustíme, vmícháme do něj citronovou šťávu, dva utřené stroužky česneku a jemně nasekaný čerstvý rozmarýn. Touto směsí celou kýtu potřeme a maso necháme v chladu několik hodin rozležet. Nejvhodnější je přes noc.
3. V pekáči rozškvaříme jemně pokrájenou slaninu. Vmícháme do ní drobně nasekanou cibuli a pokrájený česnek. Na tento základ položíme kýtu, Trochu podlijeme a zakryjeme poklicí. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 220°C a zvolna pečeme asi 45 - 60 minut.
4. Poklici odklopíme, maso podle potřeby podlijeme a už bez bez poklice dopečeme dozlatova. Vpichem zkontrolujeme , že je maso dostatečně propečené, a můžeme servírovat.
5. Podáváme s dušeným špenátem nebo jinou oblíbenou zeleninou a různě upravenými brambory. Vhodné jsou ale i bramborové noky.
2. Máslo rozpustíme, vmícháme do něj citronovou šťávu, dva utřené stroužky česneku a jemně nasekaný čerstvý rozmarýn. Touto směsí celou kýtu potřeme a maso necháme v chladu několik hodin rozležet. Nejvhodnější je přes noc.
3. V pekáči rozškvaříme jemně pokrájenou slaninu. Vmícháme do ní drobně nasekanou cibuli a pokrájený česnek. Na tento základ položíme kýtu, Trochu podlijeme a zakryjeme poklicí. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 220°C a zvolna pečeme asi 45 - 60 minut.
4. Poklici odklopíme, maso podle potřeby podlijeme a už bez bez poklice dopečeme dozlatova. Vpichem zkontrolujeme , že je maso dostatečně propečené, a můžeme servírovat.
5. Podáváme s dušeným špenátem nebo jinou oblíbenou zeleninou a různě upravenými brambory. Vhodné jsou ale i bramborové noky.
Podobné recepty
- » Australská jehněčí kýta na rozmarýnu
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jehněčí kýta na zelenině
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pečená jehněčí kýta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kýta pošírovaná v pivní omáčce, restované brambory, špenátový pudink
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Něžná jehněčí kýta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kýta s omáčkou salsa verde
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232234) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy