Houbové rizoto I.

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Houbové rizoto I.

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vývar 7 dl
  • Rýže na rizoto 300 g
  • Houby 200 g
  • Suché bílé víno 1 dl
  • Olivový olej 0.6 dl
  • Máslo 60 g
  • Strouhaný parmazán 40 g
  • Cibule 40 g
  • Hoblinky parmazánu 1 lžíce
  • Tymián 2 lžička

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vývar necháme zvolna probublávat. Mezitím v kastrolu orestujeme na dvou třetinách rozpáleného oleje najemno nakrájenou oloupanou cibuli. Přidáme propranou rýži a za stálého míchání pomalu restujeme asi 2 minuty. Přilijeme víno a mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Rýži podlijeme naběračkou vývaru a vaříme, dokud se vývar nevstřebá. Tento postup opakujeme asi 15 - 20 minut, dokud není rýže měkká. Houby nakrájíme na kousky, zprudka je orestujeme na zbylém oleji a ochutíme tymiánem a solí. Rýži odstavíme, přimícháme máslo, houby a nakonec parmazán. Rizoto rozdělíme na talíře, posypeme je hoblinkami parmazánu a ihned horké podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist