Francké pečené šišky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Francké pečené šišky

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Brambory 6 ks
  • Cibule 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Jablka 2 ks
  • Vejce 2 ks
  • Cukr 1 špetka
  • Mouka 150 g
  • Přepuštěné máslo 4 lžíce
  • Mouka na obalení 1 hrnek

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory omyjeme a vaříme v malém množství osolené vody asi 25 minut. Pak je slijeme a necháme trochu vychladnout. Oloupeme je a prolisujeme nebo rozšťoucháme.

Cibuli a jablka oloupeme. Cibuli najemno nasekáme, z jablek odstaníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s brambory, přidáme sůl, vejce a cukr a vše dobře prohněteme.

Do těsta zapracujeme tolik mouky až se těsto nelepí na ruce. Z těsta vypracujeme šišky o délce prstu a obalíme je v trošce mouky. Troubu předehřejeme na 160°C(horkovzdušnou na 140°C).

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a šišky na něm krátce dozlatova opečeme. Pak je na plechu potřeme zbylým máslem a pečeme v troubě při 160°C asi 30 minut. Podáváme s jablečným pyré
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist