Kotlíkový guláš

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Kotlíkový guláš

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Není nutné na velmi najemno. Nakrájíme na kostičky papriku. Spaříme rajčata, oloupeme a nakrájíme na kostky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Do masa vsypeme gulášové koření, pořádně promícháme a necháme odležet. Při čištění masa nemusíme být příliš důkladní, za dlouhé hodiny vaření se v guláši leccos ztratí.

Založíme oheň pod kotlíkem. Používám 15-litrový kotlík. Do kotlíku vložíme sádlo. Když sádlo povolí, vložíme vepřový bůček a pomalu restujeme, až na škvarky, které pak vybereme. Dobře se hodí na okamžitou konzumaci s chlebem a chlazeným pivem. Pak nasypeme do kotlíku cibuli a smažíme do zesklovatění. Dáváme pozor, aby se cibule nepřipalovala na okraje kotlíku.

Přidáme maso. Intenzivně mícháme a jen opatrně přikládáme na oheň, aby se maso nepřipálilo. Maso musí pustit šťávu tak, až v ní skoro plave. Přidáme nakrájenou papriku, rajčata, přisypeme sladkou i pálivou papriku, pepř, vložíme 3 velké očištěné brambory na zahuštění, zamícháme a přilijeme asi 2 l vroucí vody. Teď už můžeme guláš s citem osolit. Po dolití vody se guláš pod pokličkou vaří asi 2 hodiny. Musíme občas promíchat a přiložit na oheň. Oloupeme a nakrájíme zbytek brambor, připravíme si česnek.

Ochutnáme maso, jestli dostatečně změklo, přilijeme ještě asi 2 l vroucí vody a jedno pivo pro lepší chuť. Na poslední půlhodinu vaření přidáme nakrájené brambory. Dosolíme s ohledem na to, že brambory sůl z vody vytáhnou, přidáme majoránku, malou chilli papričku nakrájenou nadrobno a rozmačkaný česnek. Když se brambory uvaří, guláš odstavíme z ohně a můžeme podávat.

Můj kotlíkový guláš rozdělíme na porce. Každou porci posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Kotlíkový guláš chutná nejlépe s chlebem a vychlazeným pivem.

Diskuze

guláš

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist