Hovězí guláš

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Cibule, nakrájená na polohrubo 500 g
  • Olej 6 lžíce
  • Rajský protlak 50 g
  • Mletá sladká paprika 30 g
  • Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
  • Hovězí přední bez kosti, kližky, nakrájené na kousky 1 kg
  • Česnek, utřený 3 stroužek
  • Majoránka 1 lžíce
  • Jíška 1 ks

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji - až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila. Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny. Až se voda odpaří, přilijte další.



Tak maso duste až do úplného změknutí budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, jej chvíle, kdy máte přilít další vodu - ne dřív. Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solím pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi 15 minut vařte.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist