Houbové rizoto 1
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- česnek 1 stroužek
- šalvěj 1 snítka
- olivový olej 1 lžíce
- vroucí voda 1.25 hrnek
- mladé žampiony 230 g
- sůl 1 ks
- pepř 1 ks
- strouhaný parmazán 4 lžíce
- kulatozrnná rýže 1.25 hrnek
- cibule 1 ks
- bílé víno 0.5 hrnek
- zeleninový vývar 3 hrnek
- sušené houby porcini 1 lžíce
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku nakrájíme na plátky. Šalvěj nakrájíme nadrobno a žampiony na plátky.
Sušené houby porcini dáme do misky, přelijeme vroucí vodou a necháme 30 minut bobtnat. Potom je přeneseme naběračkou s otvory na prkénko a nakrájíme nadrobno. Tekutinu, ve které se máčely, přecedíme přes síto vyložené kávovým filtrem a uchováme pro další použití.
V hrnci se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a šalvěj a opékáme je za častého míchání 5 minut. Potom přidáme rýži a opékáme ji za stálého míchání 3 minuty. Podlijeme bílým vínem a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Vmícháme sušené i čerstvé houby, přilijeme tekutinu, ve které se máčely sušené houby, a velkou naběračku zeleninového vývaru.
Za stálého míchání vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Přiléváme vývar, dokud ho všechen nespotřebujeme. Rýže by měla být měkká, nesmí se však rozvařit.
Hrnec odstavíme, do rizota vmícháme parmazán a podle chuti je osolíme a opepříme. Rizoto rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.
Sušené houby porcini dáme do misky, přelijeme vroucí vodou a necháme 30 minut bobtnat. Potom je přeneseme naběračkou s otvory na prkénko a nakrájíme nadrobno. Tekutinu, ve které se máčely, přecedíme přes síto vyložené kávovým filtrem a uchováme pro další použití.
V hrnci se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a šalvěj a opékáme je za častého míchání 5 minut. Potom přidáme rýži a opékáme ji za stálého míchání 3 minuty. Podlijeme bílým vínem a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Vmícháme sušené i čerstvé houby, přilijeme tekutinu, ve které se máčely sušené houby, a velkou naběračku zeleninového vývaru.
Za stálého míchání vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Přiléváme vývar, dokud ho všechen nespotřebujeme. Rýže by měla být měkká, nesmí se však rozvařit.
Hrnec odstavíme, do rizota vmícháme parmazán a podle chuti je osolíme a opepříme. Rizoto rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.
Podobné recepty
- » Houbové rizoto
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbové rizoto
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbové rizoto s nivou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbové rizoto I.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Luigiho houbové rizoto
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbové rizoto
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Houbové rizoto
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316297) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234609) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy