Houbové rizoto 1

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Houbové rizoto 1

Suroviny

Porce: 1 + –
  • česnek 1 stroužek
  • šalvěj 1 snítka
  • olivový olej 1 lžíce
  • vroucí voda 1.25 hrnek
  • mladé žampiony 230 g
  • sůl 1 ks
  • pepř 1 ks
  • strouhaný parmazán 4 lžíce
  • kulatozrnná rýže 1.25 hrnek
  • cibule 1 ks
  • bílé víno 0.5 hrnek
  • zeleninový vývar 3 hrnek
  • sušené houby porcini 1 lžíce

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku nakrájíme na plátky. Šalvěj nakrájíme nadrobno a žampiony na plátky.

Sušené houby porcini dáme do misky, přelijeme vroucí vodou a necháme 30 minut bobtnat. Potom je přeneseme naběračkou s otvory na prkénko a nakrájíme nadrobno. Tekutinu, ve které se máčely, přecedíme přes síto vyložené kávovým filtrem a uchováme pro další použití.

V hrnci se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a šalvěj a opékáme je za častého míchání 5 minut. Potom přidáme rýži a opékáme ji za stálého míchání 3 minuty. Podlijeme bílým vínem a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Vmícháme sušené i čerstvé houby, přilijeme tekutinu, ve které se máčely sušené houby, a velkou naběračku zeleninového vývaru.

Za stálého míchání vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Přiléváme vývar, dokud ho všechen nespotřebujeme. Rýže by měla být měkká, nesmí se však rozvařit.

Hrnec odstavíme, do rizota vmícháme parmazán a podle chuti je osolíme a opepříme. Rizoto rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist