Zeleninovo-prosový nákyp
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- karotka 2 ks
- zeleninový vývar 5 dl
- proso 200 g
- citronová nedovka 0.5 svazek
- vejce 2 ks
- mozzarella 100 g
- petrželová nať 1 svazek
- mořská sůl 1 ks
- česneková nať 1 ks
- blanšírovaný hrách 100 g
- cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- mletý černý pepř 1 ks
- sýr gouda 100 g
- máslo nebo neztužený rostlinný tuk 2 lžíce
- pampeliškové lístky 1 ks
- podle potřeby
- olej na vymazání 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Zapékání
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
V hrnci zahřejeme máslo nebo rostlinný tuk a opražíme v něm nadrobno posekanou cibuli. Přidáme očištěnou, umytou a na kostičky pokrájenou zeleninu, hrách a krátce spolu podusíme. K podušené zelenině přimícháme promyté proso, doplníme zeleninovým vývarem a přikryté necháme 20 minut pomalu vařit.
Směs odstavíme a přidáme posekané bylinky, vejce a nastrouhaný sýr goudu. Osolíme, ochutíme mletým černým pepřem a dáme do vymazané nákypové formy. Obložíme plátky mozzarelly a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zeleninovo-prosový nákyp 15 - 20 minut.
Po vyjmutí z trouby zeleninovo-prosový nákyp ihned podáváme.
Směs odstavíme a přidáme posekané bylinky, vejce a nastrouhaný sýr goudu. Osolíme, ochutíme mletým černým pepřem a dáme do vymazané nákypové formy. Obložíme plátky mozzarelly a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zeleninovo-prosový nákyp 15 - 20 minut.
Po vyjmutí z trouby zeleninovo-prosový nákyp ihned podáváme.
Podobné recepty
- » Brokolicový nákyp s nivou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Nákyp á la nádivka se šunkou a rukolou.
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kroupový nákyp
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 2x) - » Meruňkový rýžový nákyp
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Brokolicový nákyp
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Broskvový nákyp
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pohankový nákyp
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316315) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237928) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234637) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131906) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113945)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy