Hovězí guláš na houbách
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- sůl 2 lžička
- sušené houby 2 hrst
- bujón na guláš 1 kostka
- mléko 250 ml
- bobkový list 4 ks
- máslo nebo olej 4 lžíce
- česnek 4 stroužek
- cibule 6 ks
- gulášové koření 4 lžíce
- přední hovězí 1 kg
- podle potřeby
- voda 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky.
V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme.
Po krátkém orestování přikryjeme poklicí a necháme vydusit šťávu.
Během pečení maso podléváme a necháme vždy znovu vydusit.
Asi po hodině této tepelné úpravy přidáme kostku bujónu do guláše, bobkový list, česnek, gulášové koření a přisypeme sušené houby. Opět podle potřeby přidáváme vodu a nyní i mléko, které chuť guláše zjemní. Průběžně zamícháme, aby se guláš nepřipaloval a osolíme. Pokračujeme do změknutí masa.
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny nebo rýže.
V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme.
Po krátkém orestování přikryjeme poklicí a necháme vydusit šťávu.
Během pečení maso podléváme a necháme vždy znovu vydusit.
Asi po hodině této tepelné úpravy přidáme kostku bujónu do guláše, bobkový list, česnek, gulášové koření a přisypeme sušené houby. Opět podle potřeby přidáváme vodu a nyní i mléko, které chuť guláše zjemní. Průběžně zamícháme, aby se guláš nepřipaloval a osolíme. Pokračujeme do změknutí masa.
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny nebo rýže.
Podobné recepty
- » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Hovězí guláš z mletého masa
(Hodnocení: 1.63 - hlasovalo 16x) - » Hovězí guláš na červeném víně
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Hovězí guláš
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Řecký hovězí guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní hovězí guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Belgický hovězí guláš na černém pivě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1013958) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 298610) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236453) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 225402) - » Couračka
(Navštívilo: 150708) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128949) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113133)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy