Rybí směs na thajský způsob

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Rybí směs na thajský způsob

Suroviny

Porce: 2 + –
  • čerstvé žluté fazolové lusky 50 g
  • česnek 2 stroužek
  • bílá paprika 50 g
  • thajská černá sušená houba 2 ks
  • oranžová paprika 50 g
  • čerstvá červená feferonka 1 ks
  • Pangas (rybí filety) 300 g
  • větší pórek 1 ks
  • marináda
  • bílek 1 ks
  • mletý zázvor 0.5 lžička
  • škrobová moučka 1 lžička
  • podle chuti
  • sůl 1 ks
  • podle potřeby
  • olej 1 ks
  • zeleninový vývar 1 ks
  • zálivka
  • sladké bílé víno 50 ml
  • thajská rybí omáčka 1 lžíce
  • thajská sójová omáčka 1 lžíce

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Thajsko

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rybí filety necháme rozmrazit. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky.
Promícháme se solí, škrobovou moučkou, mletým zázvorem a bílkem.
Zakápneme olejem a rybí thajskou omáčkou a necháme odležet.

Thajské černé houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Až zdvojnásobí svůj objem, nakrájíme je na velmi jemné nudličky.
Pórek očistíme a nakrájíme na čtverečky. Feferonku zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kostičky.

Připravíme zálivku: Smícháme thajskou rybí omáčku se sójovou omáčkou a vínem.

Na rozpáleném oleji prudce orestujeme naložené rybí filety, zmírníme teplotu a vmícháme česnek, feferonku, fazolky a papriku. Nakonec vmícháme pórek. Přilijeme zálivku a podle potřeby zeleninový vývar. Necháme přejít varem a můžeme podávat.

Nejvhodnější přílohou k této rybí směsi na thajský způsob je dušená jasmínová rýže.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist