Řecké fazole

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Řecké fazole

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Řecko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Namočíme si velké bílé nebo červené fazole do druhého dne. Slijeme fazole, vložíme je do hrnce a zalijeme je dostatečným množstvím studené vody. Fazole přivedeme do varu na prudkém ohni. Pak snížíme teplotu a dusíme je nepřikryté asi 30 - 35 minut doměkka. Uvařené fazole slijeme.

Mezitím si připravíme omáčku. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek na nudličky, celer a mrkev na kostky. Usmažíme cibuli dozlatova na rozehřátém oleji. Přidáme celer, tymián, bobkový list, oregano, chilli, rajčata, vodu, med sůl a pepř. Vše přivedeme k varu. Přikryjeme a dusíme asi 1 hodinu, až omáčka trochu zhoustne a zelenina změkne.

Zatím si předehřejeme troubu na 190 °C. Fazole a omáčku vložíme do zapékací misky nebo pekáčku a pečete asi 20 - 25 minut, až jsou fazole měkké. Z řeckých fazolí vyjmeme bobkové listy a snítky tymiánu.

Řecké fazole podáváme podle chuti. Vhodnou přílohou jsou fazole.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist