Pierogi se zelím a masem
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- na ozdobu
- cibule 1 ks
- náplň
- mletý černý pepř 1 ks
- kmín 1 ks
- hlávkové zelí 0.9 kg
- mleté míchané maso 0.5 kg
- sůl 1 ks
- cibule 1 ks
- podle potřeby
- vepřový bok 50 g
- vroucí voda 1 ks
- těsto
- vejce 2 ks
- olej 1 ks
- vlažná voda 3 dl
- polohrubá mouka 0.5 kg
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Polsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Zelí nakrájíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Scedíme jej a rozmixujeme. Pokud ho nechceme mixovat, nakrájíme zelí na velmi jemné nudličky. Cibuli očistíme nasekáme. Na oleji ji orestujeme dozlatova. Můžeme přidat i nakrájený bůček. Směs pak vmícháme do zelí.
Na troše oleje podusíme mleté maso. Osolíme jej, opepříme. Když je měkké, také jej vmícháme do zelí.
Z mouky, vejce, oleje, vlažné vody se uhněme vláčné těsto. Z těsta vyválíme tenký plát. Z něj pak vykrojíme kolečka o průměru 10 - 15 cm. Já si těsto nařežu na kousky (cca 3 x 3 x 2) a z těch vyválím zhruba kolečka.
Na každé kolečko dáme náplň, přeložím a spojíme. Vzniknou tak půl kruhové polštářky. Druhá možnost je balit šátečky ze čtverců. Pierogi se zelím a masem naházíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud neplavou. Jakmile pierogi vyplavou, necháme je ještě chvilku vařit. Pak je vyjmeme.
Pierogi se zelím a masem podáváme teplé s osmaženou cibulkou či bez ní.
Na troše oleje podusíme mleté maso. Osolíme jej, opepříme. Když je měkké, také jej vmícháme do zelí.
Z mouky, vejce, oleje, vlažné vody se uhněme vláčné těsto. Z těsta vyválíme tenký plát. Z něj pak vykrojíme kolečka o průměru 10 - 15 cm. Já si těsto nařežu na kousky (cca 3 x 3 x 2) a z těch vyválím zhruba kolečka.
Na každé kolečko dáme náplň, přeložím a spojíme. Vzniknou tak půl kruhové polštářky. Druhá možnost je balit šátečky ze čtverců. Pierogi se zelím a masem naházíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud neplavou. Jakmile pierogi vyplavou, necháme je ještě chvilku vařit. Pak je vyjmeme.
Pierogi se zelím a masem podáváme teplé s osmaženou cibulkou či bez ní.
Podobné recepty
- » Restované jelito s bramborami a kysaným zelím
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Nakládané papriky plněné zelím
(Hodnocení: 1.31 - hlasovalo 36x) - » Domáci gnocchi s uzeným a bílým zelím
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x) - » Sarmale se zelím
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Na pánvi opečené jelítko servírované se zelím a bramborem
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Zapečené mleté maso se zelím
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Těstoviny se zelím na karí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017272) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315498) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237730) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233467) - » Couračka
(Navštívilo: 150835) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131522) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113852)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy