Lasagne s mletým masem a bešamelem
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- koření na špagety Vitana 0.5 balíček
- máslo 3 lžíce
- rajčatový protlak 160 g
- hladká mouka 3 lžíce
- mleté maso 500 g
- lasagne 1 balíček
- podle chuti
- muškátový oříšek 1 ks
- sůl 1 ks
- kečup 1 ks
- pepř 1 ks
- cukr 1 ks
- podle potřeby
- máslo nebo olej na vymazání 1 ks
- strouhaný sýr 1 ks
- olej 1 ks
- mléko 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenící směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, trochu cukru, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a necháme asi 20 minut povařit. Pokud máme lasagne nepředvařené, je lepší, když je omáčka trochu řidší, protože se částečně do těstovin vsákne.
Bešamel: Mezitím si na másle připravíme světlou jíšku, kterou na chvilku odstavíme z plotny a zalijeme horkým mlékem. Pak hrnec přendáme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme mléko zhoustnout do požadované konzistence a okamžitě opět odstavíme z plotny. V případě, že vám bude omáčka připadat moc hustá, vrátíme ji zpět na plotnu, přilijeme další horké mléko a postup opakujeme. Pokud nastane opačný problém, v jiném kastrůlku si připravíme ještě trochu jíšky a na plotně ji zapracujeme do bešamelu. Když nám bude hustota již vyhovovat, odstavenou omáčku osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nastrouhaným nebo mletým muškátovým oříškem a zamícháme.
Lasagne: Připravenou zapékací nádobu vymažeme máslem nebo olejem, její dno vyložíme připravenými lasagnemi (buď syrovými, nebo předvařenými - musíme postupovat podle návodu na obalu těstovin), ty pak zalijeme částí špagetové omáčky, částí bešamelu, posypeme trochou strouhaného sýra a poklademe další vrstvu těstovin. Takto pokračujeme, dokud máme dost omáček a těstovin. Poslední vrstvu by měly tvořit lasagne bohatě posypané strouhaným sýrem. Nádobu poté vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 - 30 minut, ale dobu pečení přizpůsobujeme návodu na obalu těstovin.
Po vyjmutí z trouby necháme lasagne s mletým masem a bešamelem chvilku odstát a nakrájené na kostky podáváme.
Bešamel: Mezitím si na másle připravíme světlou jíšku, kterou na chvilku odstavíme z plotny a zalijeme horkým mlékem. Pak hrnec přendáme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme mléko zhoustnout do požadované konzistence a okamžitě opět odstavíme z plotny. V případě, že vám bude omáčka připadat moc hustá, vrátíme ji zpět na plotnu, přilijeme další horké mléko a postup opakujeme. Pokud nastane opačný problém, v jiném kastrůlku si připravíme ještě trochu jíšky a na plotně ji zapracujeme do bešamelu. Když nám bude hustota již vyhovovat, odstavenou omáčku osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nastrouhaným nebo mletým muškátovým oříškem a zamícháme.
Lasagne: Připravenou zapékací nádobu vymažeme máslem nebo olejem, její dno vyložíme připravenými lasagnemi (buď syrovými, nebo předvařenými - musíme postupovat podle návodu na obalu těstovin), ty pak zalijeme částí špagetové omáčky, částí bešamelu, posypeme trochou strouhaného sýra a poklademe další vrstvu těstovin. Takto pokračujeme, dokud máme dost omáček a těstovin. Poslední vrstvu by měly tvořit lasagne bohatě posypané strouhaným sýrem. Nádobu poté vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 - 30 minut, ale dobu pečení přizpůsobujeme návodu na obalu těstovin.
Po vyjmutí z trouby necháme lasagne s mletým masem a bešamelem chvilku odstát a nakrájené na kostky podáváme.
Podobné recepty
- » Lasagne s mletým masem
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Lasagne s mletým masem
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Lasagne s mletým masem
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Lasagne alla Bolognese
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Lasagne s boloňskou omáčkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Lasagne s pomalu pečeným hovězím
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lasagne se čtyřmi druhy sýru
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316305) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy