Smažené kyselé okurky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Smažené kyselé okurky

Suroviny

Porce: 1 + –
  • kukuřičná mouka 1 hrnek
  • burákový olej 1 ks
  • hrubá sůl 1 lžička
  • kyselá okurka 4 ks
  • kyselé mléko 1 hrnek

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Kanada

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do malého kastrolku nalijeme tolik oleje, aby okurky v něm mohly plavat a zahřejeme na smažící teplotu, asi tak na 190 °C. Každou okurku rozčtvrtíme po délce a osušíme papírovou utěrkou.

Do větší a hlubší misky nalijeme kyselé mléko, do druhé stejné velikosti nasypeme hrubou kukuřičnou mouku.

Každý jednotlivý kus okurky napřed ponoříme do kyselého mléka, pak do kukuřičné mouky a zopakujeme ještě jednou, pak opatrně dáme obalenou okurku do předehřátého oleje a osmažíme dozlatova.

Smažené kyselé okurky dáme na papírový ubrousek vychladnout a osolíme.

Místo burákového oleje můžeme použít jakýkoliv jiný neutrální olej.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist