Kuřecí kousky ve smetanové omáčce se špenátem a pórkem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Kuřecí kousky ve smetanové omáčce se špenátem a pórkem

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Chorvatsko

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, dostatečně osolíme, opepříme, dáme do misky, zalijeme olivovým olejem (asi 2 lžíce) a necháme uležet během čištění a krájení zeleniny.

Listový špenát omyjeme a nakrájíme na středně velké kousky. Nevím, jak jídlo chutná s mraženým špenátem, vždy jsem směs vařil pouze se špenátem čerstvým, který se dá velmi lehce vypěstovat a také celoročně koupit v různých obchodních řetězcích.

Pórek očistíme, zařízneme vršek listů - asi tak 10 cm, ukrojíme spodní část - asi tak centimetr, je to tvrdé a do jídla se moc nehodí. Celý pórek do jídla nakrájíme. Nakonec oloupeme 5 - 6 stroužků kvalitního česneku. Máte-li čínský česnek, raději ho tam snad ani nedávejte, nebo počítejte minimálně s dvojnásobkem stroužků.

Po přípravě zeleniny začneme s přípravou kuřecích kousků. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka osmahneme kuřecí kousky. Ty pěkně pustí vodu, která se smíchá s olivovým olejem. Ke konci přidáme 3 stroužky česneku, které nám kuřecí kousky pěkně provoní. Lehce dohněda osmahlé kuřecí kousky jsou za 6 - 7 minut hotové.

Osmahlé kuřecí kousky vyndáme z pánve a budeme pokračovat s nakrájenou zeleninou. Pokud máme na pánvi málo oleje, ještě dolijeme a na středním plameni pěkně osmahneme nakrájený pórek a šalotku. Musí zesklovatět a změknout, trvá to asi tak 4 minuty. Poté přidáme špenát, který se velmi rychle smrskne, to je naprosto v pořádku. Zeleninu osolíme a ke konci přidáme zbytek nakrájených stroužků česneku. Z takového množství zeleniny nám zbudou dvě hrsti.

Následně vrátíme kuřecí kousky a ještě rychle je zprudka osmahneme, stačí tak 2 minuty. Ve finále do pánve přilijeme smetanu a lehce mícháme na velmi mírném plameni asi tak 3 minuty. Směs přikryjeme pánví a necháme kuřecí maso nasáknout horkou smetanou. Celkově se směs zjemní a za 10 minut poté je jídlo připraveno k servírování.

Kuřecí kousky ve smetanové omáčce se špenátem a pórkem můžeme podle chuti podávat s brambory, rýži nebo těstovinami. Pokud zvolíme jako přílohu rýži, volíme jasmínovou a připravujeme ji podle návodu na obalu. Talíř s kuřecími kousky ve smetanové omáčce dozdobíme lehce položenou rukolou, nakrájeným cherry rajčetem a bazalkou. Máte-li ještě svá rajčata, jistě dokážete ocenit jejich lahodnou chuť oproti těm kupovaným.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist